În urmă cu doar câteva luni, Elon Musk a anunțat că vrea să achiziționeze Twitter, pentru o sumă de zeci de miliarde de dolari. Din acel moment, au existat numeroase zvonuri despre modul în care va reuși miliardarul să facă acest lucru. Cele mai multe întrebări au fost legate de finanțarea afacerii.
Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter. Ce probleme ar fi întâmpinat în cadrul companiei
Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter în orice moment, după ce a fost nemulțumit de modul în care compania „rezistă activ” încercărilor miliardarului de a studia conturile false, susține el.
Acum, Elon Musk crede că poate anula achiziționarea Twitter, după ce a devenit acționar majoritar al companiei, scrie Business Insider.
Se pare că cel mai bogat om din lume a întâmpinat dificultăți în cadrul companiei. El ar fi vrut să studieze conturile false.
Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter
E posibil ca Elon Musk să renunțe la achiziționarea Twitter. Miliardarul a acuzat rețeaua de socializare că întârzie negocierile, potrivit unei scrisori trimise de către avocații săi, scrie Business Insider.
Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter. Acesta ar fi încercat să afle câte dintre conturile de pe rețeaua de socializare sunt, de fapt, roboți, nu utilizatori umani.
Musk nu ar fi fost mulțumit de datele oficiale oferite de Twitter. Potrivit companiei, roboții și alte conturi false reprezintă mai puțin de 5% din totalul conturilor. CEO-ul Tesla ar fi vrut date de la rețeaua de socializare pentru a-și crea propria analiză.
Elon Musk trage un semnal de alarmă și despre economie – află ce se va întâmpla în cadrul Tesla.
Potrivit miliardarului, compania ar fi refuzat să ofere aceste date. Musk a acuzat rețeaua că a încălcat înțelegerea inițială. În aceasta, miliardarul ar fi renunțat la verificările care sunt obișnuite pentru astfel de tranzacții.
„Domnul Musk crede că firma rezistă activ și zădărnicește drepturile la informații pe care le are (plus obligațiile de corespondență pe care le are compania), în cadrul înțelegerii de achiziționare,” au scris avocații lui Musk.
„E o încălcare clară a materialului obligațiilor Twitter în cadrul înțelegerii de fuziune și domnul Musk își rezervă toate drepturile care rezultă de aici, inclusiv dreptul său de a nu finaliza tranzacția și dreptul de a renunța la acordul de fuziune.”
Prin avocații săi, Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter. Potrivit miliardarului, faptul că nu a primit acces la informații îi dă dreptul să renunțe la tranzacție.
Twitter continuă să susțină acordul inițial
După scrisoarea trimisă de avocații lui Elon Musk, un reprezentant Twitter a declarat că rețeaua de socializare continuă să susțină acordul inițial.
Acțiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 3.7% după ce vestea a devenit publică. Inițial, Twitter a acceptat oferta lui Musk, pentru 43 de miliarde de dolari, în luna aprilie.
„Twitter a împărtășit și va continua să împărtășească informații cu domnul Musk pentru a finaliza tranzacția în acord cu termenii înțelegerii de fuziune inițiale,” a declarat reprezentantul, acum că Elon Musk susține că poate anula achiziționarea Twitter.
„Credem că acest acord e în interesul tuturor acționarilor. Intenționăm să finalizăm tranzacția și să aplicăm acordul de fuziune la termenii și prețul pentru care am căzut de acord,” a continuat el.
Recent, un email trimis de Elon Musk către angajații Tesla a devenit viral. Ce ultimatum le-a dat dacă nu se întorc la birou.
În luna mai, Musk a spus că tranzacția a fost oprită temporar. El a susținut că va fi reluată când Twitter va putea dovedi că acele conturi false reprezintă mai puțin de 5% din totalul conturilor de pe platformă. Acestea declarații au dus la tensiuni între miliardar și conducerea rețelei de socializare.
Parag Agrawal, CEOO-ul Twitter, susține că metoda lui Musk de a calcula conturile false nu va funcționa. El susține că o astfel de analiză ar necesita informații personale pe care Twitter nu le poate dezvălui.