Cum îți poate intra cineva în telefon. Trucurile prin care îți protejezi datele personale

Te-ai întrebat cum îți poate intra cineva în telefon? Există numeroase strategii folosite de hackeri pentru a fura datele personale ale victimelor.

Publicat: 3 decembrie 2024, 14:12 / Actualizat: 3 decembrie 2024, 16:12
Reclamă

Există numeroase moduri prin care hackerii accesează telefoanele victimelor. Dar există și numeroase moduri prin care utilizatorii se pot proteja împotriva multor strategii menite să le fure datele personale și financiare. 

În telefoane se află numeroase informații care pot fi folosite de criminali pentru a -ți goli conturile bancare, 

McAfee, o companie care creează programe antivirus menite să protejeze utilizatorii, a dezvăluit unele dintre aceste strategii. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îți poate intra cineva în telefon

Telefoanele mobile sunt folosite în numeroase aspecte din viața de zi cu zi. De la căutarea unor locații, la cumpărături și tranzacții bancare, informațiile de pe aceste dispozitive se strâng de-a lungul timpului. Motiv pentru care hackerii depun eforturi semnificative pentru a accesa dispozitivele și fura informațiile de pe ele. 

Dacă te întrebi cum îți poate intra cineva în telefon, există mai multe strategii la care trebuie să fii atent, potrivit McAfee. 

Reclamă
Reclamă

Software creat special pentru hacking 

Există mai multe metode prin care aceste programe speciale de hacking pot ajunge pe telefoane. Hackerii fie accesează fizic telefonul pentru a instala programul, fie păcălesc utilizatorii să îl instaleze.

Acest lucru se poate întâmpla dacă utilizatorii descarcă o aplicație periculoasă, un site cu malware, un atac de phishing și alte metode similare. 

Printre cele mai cunoscute strategii se numără keylogging. Programele periculoase de pe telefon urmăresc fiecare mișcare pe care o fac utilizatorii. De la ce tastează pe telefon, la ce discută în apeluri. Ulterior, folosesc aceste informații pentru a fura datele utilizatorilor. 

Mai există și un tip de malware numit troian. Aceste tipuri de virus fură informații importante de pe telefon, în timp ce se ascund pe dispozitiv. 

Există mai multe indicii dacă ești victima unui astfel de atac, dacă te întrebi cum îți poate intra cineva în telefon. Printre acestea se numără o baterie care se consumă prea repede, dacă telefonul merge greu sau se încălzește prea mult și aplicații care se închid brusc. Sau care blochează și închid telefonul. 

Atacuri de phishing

Astfel de atacuri s-au înmulțit în ultimii ani, deși reprezintă o formă clasică de hacking. Într-un atac de phishing, hackerii se prefac că fac parte dintr-o companie cu o reputație bună, pentru a accesa conturile victimelor sau pentru a fura informații personale.

Astfel de atacuri de phishing pot avea loc sub mai multe forme, de la SMS-uri, email-uri și chiar și apeluri. 

Hacking prin Bluetooth

Dacă te întrebi cum îți poate intra cineva în telefon, unii hackeri folosesc tehnologii speciale pentru a căuta dispozitive mobile vulnerabile, care au o conexiune Bluetooth deschisă. 

Hackerii pot apela la această metodă atunci când se află în apropierea telefonului țintă. De cele mai multe ori, astfel de atacuri au loc în zone aglomerate. Atunci când hackerii se conectează la Bluetooth, pot să îți acceseze datele personale. 

Schimbarea cardului SIM

În august 2019, CEO-ul Twitter a avut de-a face cu un atac asupra cardului SIM, printr-o strategie de schimbare a cardului. Acest atac are loc atunci când hackerul contactează compania de telefonie mobilă și se preface că e victima. După aceea, cere înlocuirea cardului SIM.

După ce firma a trimis noul card SIM hackerului, vechiul SIM va fi dezactivat. Astfel, numărul tău de telefon e furat și hackerul poate prelua controlul apelurilor și mesajelor menite să ajungă la tine.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Utilizator care ține în mână un telefon cu logo-ul Android pe ecran, cu semn malware pe fundal. Google avertizează acum milioane de utilizatori Android să șteargă aplicațiile periculoase
Spyware găsit pe zeci de aplicații Android. Ce utilizatori au fost afectați, potrivit experților
Spyware găsit pe zeci de aplicații Android. Ce utilizatori au fost afectați, potrivit experților
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Ce e GhostGPT. Hackeri din întreaga lume vor să îl folosească
Ce e GhostGPT. Hackeri din întreaga lume vor să îl folosească
Utilizator aflat la volan care ține un telefon în mână cu o hartă, locația telefonelor iPhone poate fi și în Franța
Hackerii au un nou mod de a urmări victimele. De vină ar fi o vulnerabilitate Apple, potrivit experților
Hackerii au un nou mod de a urmări victimele. De vină ar fi o vulnerabilitate Apple, potrivit experților
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×