Cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. Datele unei aplicații de livrări au fost scurse pe Internet

O scurgere de informații importantă a scos la iveală cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia și chiar și informații despre presupusa fiică nelegitimă a lui Vladimir Putin.

Publicat: 4 aprilie 2022, 15:04
Reclamă

O scurgere de informații a bazei de date serviciului de livrare Yandex Food a scos la iveală informații despre utilizatori, inclusiv membri ai poliției secrete din Rusia. Printre date se numără adresele de livrare, numele de telefon, nume și instrucțiuni de livrare. 

Yandex Food face parte din compania de Internet Yandex, din Rusia. Platforma a dezvăluit scurgerea de informații pe 1 martie și a învinovățit „acțiunile necinstite” a unuia dintre angajați, scrie The Verge.

Potrivit companiei, informațiile care au ajuns pe Internet nu includ și datele de logare ale utilizatorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scurgerea de date Yandex Food ar fi oferit informații și despre presupusa fiică nelegitimă a lui Putin

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare de comunicații din Rusia, a avertizat că ar putea amenda compania cu echivalentul a 1.166 de dolari din cauza scurgerii de date. Potrivit Reuters, datele a aproximativ 58.000 de utilizatori au ajuns pe Internet. 

Roskomnadzor a blocat accesul și la o hartă online care include aceste date. Această decizie a fost luată pentru a ascunde informațiile cetățenilor de rând, dar și ale celor care au legături cu armata și serviciile de securitate din Rusia. 

Reclamă
Reclamă

În urma acestei scurgeri de date, mulți au aflat cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. 

Experți din cadrul Bellingcat au folosit datele Yandex Food care au ajuns pe Internet pentru a găsi persoane de interes. Printre datele indivizilor cercetați de Bellingcat se numără și cei care au avut legătură cu otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Experții au căutat numere de telefon în baza de date Yandex Food. Duupă aceea, le-au comparat cu cele obținute în urma altei investigații.

Astfel, Bellingcat a descoperit persoana care a fost în contact cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia pentru a planifica otrăvirea, potrivit The Verge. În plus, Bellingcat susține că acest individ a folosit și email-ul de birou pentru a se înregistra pe platforma Yandex Food. 

Recent, Elon Musk și-a comparat averea cu cea a lui Vladimir Putin – la ce concluzie a ajuns miliardarul.

Într-un mesaj pe Twitter, politicianul Lyubov Sobol susține că informațiile Yandex Food includeau informații și despre Luiza Rozova. Aceasta ar fi presupusa fiică nelegitimă a lui Vladimir Putin, Luiza Rozova.

Cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia

„Datorită bazei de date Yandex care a ajuns pe Internet, un alt apartament al fostei amante ale lui Putin, Svetlana Krivonogikh, a fost găsit,” a scris Sobol. „Acolo, fiica lor, Luiza Rozova, și-a comandat de mâncare. Apartamentul are 400 de metri pătrați și valorează aproape 170 de milioane de ruble!”

Suma de 170 de milioane de ruble e aproximativ echivalentul a 1.98 milioane de dolari, potrivit The Verge. 

Dincolo de detalii despre persoane de interes, Bellingcat a scos la iveală și cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. Potrivit experților, la sediul Glavnoye Razvedyvatelnoye Upravlenie (Directoratul principal de spionaj) din Moscova au fost descoperite doar 4 rezultate. E posibil ca acest lucru să indice faptul că cei care lucrează în cadrul sediului nu folosesc aplicație. E posibil ca ei să opteze și pentru restaurante apropiate. La sediul Serviciul Federal de Securitate din Moscova, însă, au fost înregistrate 20 de rezultate. 

Printre acestea s-au numărat și instrucțiuni privind livrarea, care scot la iveală aspecte despre cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. 

Află ce provocare i-a propus Elon Musk lui Vladimir Putin: „Miza e Ucraina”.

Mai multe instruciuni includ avertismente potrivit cărora adresa de livrare e o bază militară. Un utilizator i-ar fi scris livratorului: „Treci de 3 bariere lângă cabina albastră și sună. După stația de autobuz 110 până la final.”

Un alt utilizator a scris: „Teritoriu închis. Mergi la punctul de control. Sună la numărul de telefon cu 10 minute înainte să ajungi!”

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Laptop deschis, cu Google pe ecran. Mâinile utilizatorului sunt pe tastatură, e îmbrăcat în roz. Tastatura e gri. Motorul de căutare include 7 trucuri Google pe care trebuie să le știi
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Logo-urile YouTube și TikTok, ce colectează cele mai multe date ale utilizatorilor, pe ecranul unui telefon
TikTok pregătește o nouă lovitură pentru YouTube. Ce testează deja pe platformă
TikTok pregătește o nouă lovitură pentru YouTube. Ce testează deja pe platformă
Femeie blondă care stă spprijinită de o canapea gri, cu un telefon în mână, îmbrăcată în bej și blugi, pentru a ilustra ce se întâmplă cu ochii tăi când te uiți la ecranul telefonului
Efectul pe care îl are Internetul asupra oamenilor. Cum influențează bunăstarea utilizatorilor
Efectul pe care îl are Internetul asupra oamenilor. Cum influențează bunăstarea utilizatorilor
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Fun
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
Recent, o imagine cu cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Elon Musk continuă să vorbească despre...
Cele „câteva momente de glorie” care au dus la „8 ani de durere” pentru Elon Musk. Ce a pățit miliardarul
2
Pată solară pe Soare, pe fundal negru, la fel ca „șarpele” de pe suprafața Soarelui
Locul de pe Pământ care e mai fierbinte decât Soarele. Cum e posibilă temperatura extremă
Puțini știu care e locul de pe Pământ mai fierbinte decât Soarele, steaua care se află în centrul Sistemului Solar. Experții au recreat condițiile din nucleul stelelor și planetelor pe Pământ. Cu ajutorul unui...
Locul de pe Pământ care e mai fierbinte decât Soarele. Cum e posibilă temperatura extremă
3
Semnalul SOS pe fundal roșu, cu un clopot ce înseamnă urgență
Fun
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
Puțini știu ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. Acesta nu provine de la Save Our Souls sau Save Our Ships, așa cum cred mulți. Semnalul SOS a salvat mii de vieți de-a lungul timpului....
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai bine de 1 secol
4
Telefon care are pe ecran logo-ul Facebook Messenger. Criptarea Facebook Messenger și Instagram Direct a fost amânată
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Te-ai întrebat cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger, fără să își dea seama? E o funcție diferită față de cea de blocare.  Dacă nu vrei să primești mesaje de la anumite persoane...
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
5
Femeie blondă care își ridică ochelarii pentru a se uita în telefon pentru a ilustra soluția apple pentru cum ne afectează smartphone-urile ochii
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
Mai mulți experți susțin că telefonul ar asculta tot ce vorbești, dar există metode prin care te poți proteja.  Dacă ți s-a întâmplat vreodată să vorbești despre un anumit produs la telefon și după...
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
PARTENERI
×