Cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. Datele unei aplicații de livrări au fost scurse pe Internet

O scurgere de informații importantă a scos la iveală cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia și chiar și informații despre presupusa fiică nelegitimă a lui Vladimir Putin.

Publicat: 4 aprilie 2022, 15:04
Reclamă

O scurgere de informații a bazei de date serviciului de livrare Yandex Food a scos la iveală informații despre utilizatori, inclusiv membri ai poliției secrete din Rusia. Printre date se numără adresele de livrare, numele de telefon, nume și instrucțiuni de livrare. 

Reclamă

Yandex Food face parte din compania de Internet Yandex, din Rusia. Platforma a dezvăluit scurgerea de informații pe 1 martie și a învinovățit „acțiunile necinstite” a unuia dintre angajați, scrie The Verge.

Potrivit companiei, informațiile care au ajuns pe Internet nu includ și datele de logare ale utilizatorilor.

Scurgerea de date Yandex Food ar fi oferit informații și despre presupusa fiică nelegitimă a lui Putin

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare de comunicații din Rusia, a avertizat că ar putea amenda compania cu echivalentul a 1.166 de dolari din cauza scurgerii de date. Potrivit Reuters, datele a aproximativ 58.000 de utilizatori au ajuns pe Internet. 

Roskomnadzor a blocat accesul și la o hartă online care include aceste date. Această decizie a fost luată pentru a ascunde informațiile cetățenilor de rând, dar și ale celor care au legături cu armata și serviciile de securitate din Rusia. 

Reclamă
Reclamă

În urma acestei scurgeri de date, mulți au aflat cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. 

Experți din cadrul Bellingcat au folosit datele Yandex Food care au ajuns pe Internet pentru a găsi persoane de interes. Printre datele indivizilor cercetați de Bellingcat se numără și cei care au avut legătură cu otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Experții au căutat numere de telefon în baza de date Yandex Food. Duupă aceea, le-au comparat cu cele obținute în urma altei investigații.

Astfel, Bellingcat a descoperit persoana care a fost în contact cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia pentru a planifica otrăvirea, potrivit The Verge. În plus, Bellingcat susține că acest individ a folosit și email-ul de birou pentru a se înregistra pe platforma Yandex Food. 

Recent, Elon Musk și-a comparat averea cu cea a lui Vladimir Putin – la ce concluzie a ajuns miliardarul.

Într-un mesaj pe Twitter, politicianul Lyubov Sobol susține că informațiile Yandex Food includeau informații și despre Luiza Rozova. Aceasta ar fi presupusa fiică nelegitimă a lui Vladimir Putin, Luiza Rozova.

Cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia

„Datorită bazei de date Yandex care a ajuns pe Internet, un alt apartament al fostei amante ale lui Putin, Svetlana Krivonogikh, a fost găsit,” a scris Sobol. „Acolo, fiica lor, Luiza Rozova, și-a comandat de mâncare. Apartamentul are 400 de metri pătrați și valorează aproape 170 de milioane de ruble!”

Suma de 170 de milioane de ruble e aproximativ echivalentul a 1.98 milioane de dolari, potrivit The Verge. 

Dincolo de detalii despre persoane de interes, Bellingcat a scos la iveală și cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. Potrivit experților, la sediul Glavnoye Razvedyvatelnoye Upravlenie (Directoratul principal de spionaj) din Moscova au fost descoperite doar 4 rezultate. E posibil ca acest lucru să indice faptul că cei care lucrează în cadrul sediului nu folosesc aplicație. E posibil ca ei să opteze și pentru restaurante apropiate. La sediul Serviciul Federal de Securitate din Moscova, însă, au fost înregistrate 20 de rezultate. 

Printre acestea s-au numărat și instrucțiuni privind livrarea, care scot la iveală aspecte despre cum comandă mâncare poliția secretă din Rusia. 

Află ce provocare i-a propus Elon Musk lui Vladimir Putin: „Miza e Ucraina”.

Mai multe instruciuni includ avertismente potrivit cărora adresa de livrare e o bază militară. Un utilizator i-ar fi scris livratorului: „Treci de 3 bariere lângă cabina albastră și sună. După stația de autobuz 110 până la final.”

Un alt utilizator a scris: „Teritoriu închis. Mergi la punctul de control. Sună la numărul de telefon cu 10 minute înainte să ajungi!”

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Imagine cu un router alb, cu 3 antene și grilaj de metal. Se află pe un birou alb, lângă un ghiveci alb, cu o plantă verde. Nu mulți știu care e diferența dintre router și modem. Experții au oferit sfaturi și despre unde trebuie să pui routerul Wifi
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×