Se pare că Alphabet se află în negocieri pentru a cumpăra start-up-ul Wiz, specializat pe securitate cibernetică. Informațiile au fost făcute publice de o sursă din interior ce a dorit să rămână anonimă.
Compania-mamă a Google se pregătește pentru o achiziție de 23 de miliarde de dolari. Ce firmă vrea să cumpere Alphabet pentru suma fantastică
Alphabet, compania-mamă a Google, s-ar pregăti pentru o nouă achiziție, cea mai mare din istoria sa, de 23 de miliarde de dolari.
Dacă achiziția se va finaliza, va fi cea mai mare din istoria Alphabet, ce deține și gigantul tech Google, scrie Yahoo News.
Momentan, cele 2 firme nu au ajuns la un acord. Așa că e posibil ca achiziția să nu aibă loc în urma negocierilor.
Compania-mamă a Google se pregătește pentru o achiziție de 23 de miliarde de dolari
Potrivit sursei, achiziția ar putea avea o valoare de până la 23 de miliarde de dolari. Alphabet deja deține Mandiant, o altă firmă de securitate cibernetică, pe care a cumpărat-o cu 5.4 miliarde de dolari în urmă cu 2 ani. Aceasta e a 2-a cea mai mare achiziție din istoria sa.
Compania-mamă a Google a cumpărat și Motorola Mobility Holdings LLC în 2012. Cumpărarea unei companii atât de mari precum Wiz e o decizie neobișnuită pentru un gigant tech precum Alphabet. E posibil ca o astfel de mișcare să atragă și mai multe investigații antitrust.
Google deja se confruntă cu mai multe obstacole antitrust. Inclusiv un proces intentat de Departamentul de Justiție din SUA, în care acuză compania că a făcut abuz de poziția dominantă în căutările online. Google se mai confruntă cu un alt proces, de această dată axat pe uneltele de publicitate digitală.
Negocierile cu Wiz ar fi început după ce Alphabet a renunțat la cumpărarea firmei de management a relațiilor cu clienții HubSpot Inc.
Acțiunile Google au crescut cu 33% în acest an deja. Compania-mamă a Google se pregătește acum de noi mișcări pe piața tech, multe dintre ele axate pe noi achiziții, se pare.
Compania Wiz ar putea fi cumpărată pentru 23 de miliarde de dolari
Wiz e o companie din New York. Serviciul său se conectează la spațiile de stocare prin cloud de la servicii precum Amazon Web Services și Microsoft Azure. Pentru a putea scana datele în vederea identificării riscurilor de securitate. Compania a fost fondată în 2020. A fost evaluată la 12 miliarde de dolari în timpul unei campanii de strângeri de fonduri din luna mai. Atunci a atras investitori precum Andreessen Horowitz și Lightspeed Venture Partners.
Cumpărarea Wiz ar putea ajuta Google să ajungă din urmă Microsoft și Amazon într-o piață de cloud din ce în ce mai competitivă.
Compania-mamă a Google a crescut semnificativ investițiile în afacerile de cloud destinate clienților. Acum oferă și mai multe unelte de inteligență artificială generativă. Google susține că unitatea de cloud a fost profitabilă în ultimele trimestre. După ani întregi în care unitatea doar a pierdut bani.
Sectorul datelor salvate în cloud e în continuă creștere. Numeroase start-up-uri își mută aplicațiile și datele în cloud. Mai ales cele care au și o componentă de AI generativă. Așa că nu e de mirare că Google vrea să se asigure că are o bază solidă în această industrie. Rămâne de văzut dacă Alphabet va ajunge să cumpere Wiz până la urmă.