Potrivit reprezentanților WhatsApp, aplicația preferă să fie blocată în Marea Britanie decât să își compromită sistemul de criptare end-to-end. Ar putea fi nevoită să facă acest lucru în cazul în care va fi introdusă Online Safety Bill.
Aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă într-o țară europeană. La ce funcție refuză să renunțe
Aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă într-o țară europeană, pentru că refuză să schimbe o funcție foarte importantă pentru utilizatori.
Directorul WhatsApp, Will Cathcart, susține că aplicația va refuza să se conformeze dacă va fi rugată să schimbe securitatea mesajelor criptate, scrie BBC News.
Și aplicația Signal susține că ar putea opri serviciile din Marea Britanie dacă legea o va obliga să scaneze mesajele.
Aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă într-o țară europeană
Potrivit guvernului din Marea Britanie, e posibil ca utilizatorii să aibă mesajele sigure, dar să și asigure protejarea copiilor. WhatsApp e cea mai folosită platformă de mesagerie din Marea Britanie. În această țară, 7 din 10 adulți care folosesc Internetul utilizează această platformă.
Aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă în Marea Britanie dacă nu se va conforma noii legi. Criptare end-to-end bruiază conținutul mesajelor. Astfel, nici compania care oferă serviciul nu poate citi conținutul.
Cei care critică Online Safety Bill susțin că Ofcom va primi puterea de a citi mesaje private de pe astfel de platforme. Legea are scopul de a identifica și îndepărta materialele în care apare abuzul copiilor.
Subminarea securității pentru mesajele WhatsApp în Marea Britanie ar avea repercusiuni asupra tuturor utilizatorilor, susține Cathcart.
„Utilizatorii noștri din întreaga lume vor securitate. 98% dintre utilizatorii noștri se află în afara Marii Britanii, nu vor să scădem securitatea produsului,” a declarat Cathcart. În schimb, el susține că aplicația preferă să fie interzisă în Marea Britanie.
„Am fost blocați recent în Iran, de exemplu,” a continuat Cathcart în contextul în care aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă în Marea Britanie. „Nu am văzut niciodată o democrație liberală care să facă asta.”
Și aplicația Signal preferă să fie interzisă în loc să își schimbe serviciile
Meredith Whittaker, președinta Signal, a declarat că „absolut, 100% vom pleca” și vor opri serviciile în Marea Britanie dacă legea va cere platformei să își slăbească securitatea sistemului de mesagerie cu criptare end-to-end.
Whittaker a scris și un mesaj pe Twitter despre această situație. În acesta, ea a declarat că va lucra cu „Cathcart și cu alții pentru a ne opune”.
„E foarte important să lucrăm împreună. Și suntem onorați să avem această oportunitate, pentru a ne opune,” a continuat Whittaker, după ce și aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă în Marea Britanie.
„Nu vom slăbi securitatea WhatsApp. Nu am făcut niciodată acest lucru. Și am acceptat să fim blocați în alte părți ale lumii,” a continuat Cathcart.
Află care e schimbarea WhatsApp care ajută în situațiile de urgență.
Guvernul și ONG-urile din Marea Britanie susțin că mesajele cu criptare end-to-end îngreunează eforturile de a combate conținutul în care apar copii abuzați.
„E important ca firmele de tehnologie să depună orice efort pentru a se asigura că platformele lor nu devin un loc propice pentru pedofili,” au declarat reprezentanții Home Office.