În ultimele luni, după ce aproape 500.000 de mașini Tesla au fost rechemate în service din cauza unor defecțiuni depistate în cazul modelelor Tesla Model 3 și Model S, compania a atras atenția la nivel internațional.
Mașinile Tesla sunt investigate din cauza „frânării fantomă”. Ce problemă ar avea vehiculele
Mașinile Tesla sunt investigate din cauza „frânării fantomă”, de către o agenție guvernamentală din Statele Unite ale Americii.
De această dată, o agenție guvernamentală din Statele Unite ale Americii investighează vehiculele din cauza unei probleme numite „frânarea fantomă”, scrie Business Insider.
Agenția a deschis investigația după mai multe plângeri de la consumatori. Aceștia au susținut că mașinile uneori frânează brusc.
Mașinile Tesla sunt investigate din cauza „frânării fantomă”
Agenția National Highway Traffic Safety Administration susține că a primit 354 de plângeri, în ultimele 9 luni. Potrivit agenției, problema se numește „frânare fantomă”.
Plângerile susțin că mașinile Tesla frânează brusc și agresiv, uneori la viteze periculoase și pe autostradă. În unele situații, șoferii au fost în pericol de accident.
Mașinile Tesla sunt investigate din cauza „frânării fantomă”, ce ar avea loc când proprietarii folosesc funcțiile cruise control sau autopilot. Acestea fac parte din sistemul Tesla, ce ajută șoferii să frâneze, accelereze sau să schimbe direcția.
Vezi mai multe imagini cu mașini Tesla în GALERIA FOTO!
Agenția va realiza o evaluare a problemei, ce ar putea afecta până la 416.000 de mașini. Cele mai multe sunt Model 3 și Model Y, produse în anii 2021 – 2022. Potrivit The Washington Post, numărul de plângeri a crescut la începutul acestei luni.
Multe dintre noile mașini, inclusiv Tesla, includ o funcție de frânare în caz de urgență. Aceasta folosește senzori pentru a opri mașina dacă există riscul unui accident. Se pare că mașinile Tesla ar frâna fără motiv, ceea ce poate afecta șoferii din jur. Tesla ar conduce „cea mai mare transformare” din industria auto.
Unul dintre proprietarii Tesla, Rubin Sandhu, susține că vehiculul său Tesla Model 3 a frânat pe autostradă, când aceasta era în modul autopilot. Frânarea ar fi avut loc când un vehicul venea din cealaltă direcție și viteza a scăzut de la 80 de mile pe oră, la sub 40 de mile pe oră. Sandhu a fost nevoit să tragă de volan pentru a evita o coliziune cu o mașină Toyota Tundra, ce se afla în spatele său.
Tesla a rechemat în service aproape 500.000 de maşini
Nu e prima dată când mașinile Tesla sunt investigate, nu doar din cauza „frânării fantomă”. În unele situații, mașinile care se aflau în modul autopilot s-au ciocnit de mașini de poliție parcate.
La finalul anului 2021, Tesla a rechemat în service peste 475.000 de mașini Model 3 și Model S. Potrivit autorității de reglementare a siguranţei rutiere din SUA, defecțiunile identificate ar fi putut crește riscul unui accident.
Mașinile Tesla sunt investigate din cauza „frânării fantomă”, dar vehiculele au avut probleme și în trecut. În urmă cu mai puțin de 2 luni, autoritatea federală de reglementare a identificat o problemă la nivelul camerei video și sistemul de asistență pentru șofer.
Pentru sedanurile Model 3, ”cablurile camerei spate pot fi deteriorate de deschiderea şi închiderea capacului portbagajului, împiedicând afişarea imaginii camerei retrovizoare”, a spus NHTSA.