Telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor. Cum ar fi „manipulat reperele”

Mai multe telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor și au fost excluse din lista oficială Geekbench, din cauza „manipulării reperelor”. 

Publicat: 7 martie 2022, 16:27
Reclamă

Samsung ar fi „manipulat reperele” de performanță ale telefoanelor flagship din seria Galaxy S din ultimii 4 ani. Acest sistem ar fi afectat mii se aplicații. Din acest motiv, Geekbench a exclus dispozitivele de pe platforma sa de reper. 

Reclamă

Potrivit Android Authority, Samsung ar fi folosit un sistem de Game Optimizing Service (GOS) pentru această funcționalitate. 

Printre dispozitivele care sunt acuzate de folosirea sistemului GOS se numără Galaxy S10, S20, S21 și S22. Ca urmare, Geekbench le-a exclus de pe lista sa Android Benchmark. 

Telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor

În weekend, Geekbench a scris un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter, în care publicația a detaliat situația. 

„La începutul acestei săptămâni, am aflat că Samsung folosește Game Optimizing Service (GOS) și cum acesta regulează peformanța aplicațiilor și jocurilor. GOS decide să reguleze (sau să nu reguleze) aplicațiile cu ajutorul identificatorilor de aplicație și nu cu ajutorul comportamentului aplicațiilor. Noi privim acest lucru drept o formă de manipulare de reper, din moment ce aplicații reper importante, inclusiv Geekbench, nu sunt regulate de acest serviciu,” au scris reprezentanții pe rețeaua de socializare Twitter. 

Reclamă
Reclamă

Potrivit politicii actuale Geekbench, atunci când un dispozitiv e scos de pe lista de pe platformă, e exclus permanent. E posibil ca Samsung să lanseze o actualizare, prin care utilizatorii pot controla performanța. Chiar și cu această actualizate, acele telefoane Samsung Galaxy S care au fost acuzate că foloseau acest sistem nu vor mai putea intra pe listă. 

În trecut, Geekbench a scos de pe listă OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro. Acestea dispozitive au fost acuzate că prezintă anomalii la nivelul performanței CPU și GPU. Samsung Galaxy S22 Ultra a impresionat în timpul testelor de rezistență.

Și în acel caz, Geekbench a considerat aceasta o formă de „manipulare a reperelor”. Ca urmare, acele telefoane au fost excluse de pe lista sa. 

Samsung va lansa o actualizare pentru a remedia problema 

De la debutul raportului, potrivit căruia unele telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor, reprezentanții Samsung au declarat că gigantul tech va lansa o actualizare prin care situația va fi remediată.

„Apreciem opiniile pe care le primim despre produsele noastre. După ce am analizat atent situația, plănuim să lansăm curând o actualizare de software, prin care utilizatorii vor putea controla performanța în timp ce folosesc aplicații de jocuri,” a declarat Kelly Yeo, din cadrul Samsung, pentru The Verge

Potrivit publicației, gigantul tech Samsung a fost acuzat că unele dintre telefoanele produse influențau performanța a aproximativ 10.000 de aplicații. Printre acestea se numără Instagram și TikTok, precum și jocuri ca Genshin Impact. 

Funcționalitatea nu părea să afecteze aplicații cunoscute de benchmarking, precum 3DMark. Ca urmare, scrie The Verge, e posibil ca reperele să nu prezinte corect performanța reală a telefoanelor. Seria Samsung Galaxy S22 a doborât recorduri de vânzări.

„Prioritatea noastră e să livrăm cea mai bună experiență mobilă pentru consumatori,” a declarat Yeo despre acele telefoane Samsung Galaxy S care au fost acuzate că folosesc GOS. „Serviciul Game Optimizing Service (GOS) a fost creat pentru a ajuta aplicațiile de jocuri să aibă o performanță mare, în timp ce era gestionată eficient temperatura dispozitivelor. GOS nu gestionează performanța aplicațiilor care nu includ jocuri.”

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Telefon cu modul avion pe ecran și degetul unui utilizator. Mulți utilizatori s-au întrebat ce e modul avion
Ce e modul avion și ce se poate întâmpla dacă nu îl activezi în timpul zborului
Ce e modul avion și ce se poate întâmpla dacă nu îl activezi în timpul zborului
Ecran iPhone, cu meniul de alarme, pe o masă din lemn. Telefoanele iPhone au durata de snooze de 9 minute
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
De ce au telefoanele iPhone durata de snooze de 9 minute. Explicația la care puțin utilizatori s-ar fi gândit
Telefon Samsung Galaxy S10, pe albastru, într-o imagine macro. Unele telefoane Samsung Galaxy S au fost acuzate că influențau performanța aplicațiilor
Samsung a creat un senzor de 200 MP. În ce smartphone ar putea fi introdus
Samsung a creat un senzor de 200 MP. În ce smartphone ar putea fi introdus
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×