Se pare că Apple nu a fost foarte încântat de ecranele pliabile oferite de Samsung, deși firma din SUA a folosit în trecut mai multe componente create de gigantul tech din Coreea de Sud. Samsung a trimis mai multe modele de ecrane pliabile pentru ca Apple să le testeze.
Samsung demonstrează rezistența telefoanelor pliabile după ce Apple ar fi avut dubii. E prima astfel de tehnologie de pe piață
Samsung demonstrează rezistența telefoanelor pliabile, la scurt timp după ce Apple ar fi fost nemulțumit de ecranele companiei.
Aceste teste confirmă zvonurile potrivit cărora Apple ar vrea să lanseze primul produs pliabil, scrie Phone Arena.
Potrivit informațiilor neoficiale, acesta ar fi un iPad mini, nu un iPhone. Apple ar fi vrut să folosească un ecran pliabil Samsung pentru dispozitiv, dar nu ar fi fost foarte mulțumit de ofertă.
Samsung demonstrează rezistența telefoanelor pliabile după ce Apple ar fi avut dubii
Apple a testat mai multe panouri pliabile și, potrivit rapoartelor, experții nu au fost foarte impresionați de tehnologia Samsung. Panoul Samsung s-ar fi rupt după câteva zile de testare. Dacă zvonul e adevărat, atunci lansarea unui iPad pliabil ar putea fi amânată, pentru a găsi o tehnologie potrivită. Sau pentru a aștepta noua generație de ecrane pliabile.
Acum, Samsung demonstrează rezistența telefoanelor pliabile pe care le produce. Se pare că gigantul tech din Coreea de Sud e determinat să dovedească exact cât de rezistentă e generația actuală de ecrane pliabile.
Samsung tocmai a anunțat că ecranul pliabil de 7 inchi, instalat în telefoane precum Galaxy Z Fold 5, a devenit prima astfel de tehnologie care a trecut de testele Departamentului Apărării din SUA. Astfel, telefonul a fost recunoscut cu standardul militar MIL-STD 810G în teste.
Testele pentru standardele militare presupun supunerea dispozitivelor la condiții extreme de temperatură. Sau la o utilizare dură, menită să simuleze utilizarea zilnică pe care ar avea-o în context militar.
În test, panoul pliabil a funcționat normal chiar și după ce exteriorul său a fost înghețat într-un strat de gheață de 6 milimetri. Experimentul a fost posibil prin pulverizarea apei într-un mediu de -10 grade Celsius. Această stare a fost menținută 4 ore. Astfel, Samsung demonstrează rezistența telefoanelor pliabile chiar și în condiții extreme.
Nu au fost înregistrate probleme de performanță în test. Dispozitivul a supraviețuit unor temperaturi de -32 de grade Celsius până la +63 de grade Celsius, pentru 2 ore. Astfel de schimbări extreme de temperatură au avut loc de 3 ori într-o perioadă de 12 ore.
Ecranul pliabil creat de Samsung a fost testat în condiții extreme
În același test militar, panoul pliabil produs de Samsung a căzut de la înălțimea taliei unei persoane cu o înălțime medie de 26 de ori, la diferite unghiuri. Ca urmare, experții nu au descoperit „probleme cu produsul în timpul activităților externe, prin rotirea produsului la o viteză de 10.5 ori mai mare decât forța gravitațională”. Acesta e un test pe care experții îl folosesc pentru componentele avioanelor și elicopterelor.
Dincolo de Galaxy Z Fold 5, Samsung a folosit panoul pliabil cu standardul MIL-STD 810G și în alt dispozitiv. Acesta e prototipul Flex In-N-Out, ce a fost dezvăluit la CES 2024. Acum, Samsung demonstrează din nou rezistența telefoanelor pliabile pe care le produce.
De la debutul telefoanelor pliabile Samsung, tehnologia a avansat considerabil. Acum, însă, Samsung are mai mulți competitori în această categorie.
Piața se extinde, mai ales în China, unde producătorii locali creează dispozitive similare.