Smartwatch-urile au fost create pentru a fi purtate pe încheietură, dar unii utilizatori au găsit o nouă locație pentru ele. O nouă tendință a dus la purtarea acestor dispozitive pe gleznă. Aparent, aceasta e o soluție pentru cei care merg la sală.
De ce poartă utilizatorii ceasurile Apple pe gleznă, nu pe încheietură. Explicația la care puțini se gândesc
Unii utilizatori au decis să poarte ceasurile Apple pe gleznă, în locul încheieturii, așa cum au fost create dispozitivele inițial.
Banda pentru ceasurile smart poate fi schimbată, cu una mai lungă, pentru a fi prinse de gleznă, scrie The New York Times.
E posibil să fi văzut acest detaliu în diferite video-uri online, care sunt filmate în săli de fitness.
De ce poartă utilizatorii ceasurile Apple pe gleznă, nu pe încheietură
Noua tendință a apărut în urmă cu doar 2 ani. Mai mulți utilizatori au observat că au uneori dificultăți cu monitorizarea de pe ceasul Apple atunci când se află la sală și trebuie să facă diferite mișcări complexe.
Soluția lor a fost să poarte ceasurile Apple pe gleznă. Cei care sunt pasionați de fitness nu sunt singurii care pot beneficia de pe urma acestei soluții. Unii doctori nu au voie să poarte nimic pe încheietură sau degete. Alte persoane au probleme de piele peste care nu pot purta o bandă din material sintetic. Sau cei care au tatuaje pe încheietură au suspectat că desenul afectează monitorizarea dispozitivului.
Chiar dacă tendința nu a fost adoptată doar de către pasionații de fitness, ei sunt cei care vorbesc cel mai des despre ea online. Ceasurile Apple pe gleznă apar frecvent în video-uri cu exerciții fizice, un detaliu observat de publicul lor.
Apple susține că smartwatch-urile au fost create specific pentru încheietura mâinii
Unii utilizatori folosesc trucul pentru că ceasul nu înregistrează pașii atunci când fac anumite activități. De exemplu, dar au una dintre mâini ocupate atunci când merg, pentru că nu are loc mișcarea obișnuită, dispozitivul poate avea dificultăți în a înregistra pașii. Sau dacă merg pe o bandă specială cât timp scriu la birou.
„Pentru că doar scriu email-uri și ești atașat de tastatură,” a declarat Zoe Hughley Beasley, utilizatoare Apple care își prinde ceasul de gleznă cât timp merge pe bandă atunci când e la birou.
În materialele legate de Apple Watch, compania a specificat clar că unii senzori din dispozitiv au fost calibrați special doar pentru purtarea pe încheietura mâinii și nu alte zone ale corpului. Ceasul folosește, de exemplu, lumini LED și semiconductoare pentru a „detecta cantitatea de sânge care trece prin încheietură în orice moment”.
În ciuda acestui detaliu, ceasurile Apple au ajuns să fie purtate și pe gleznă.
Ceasurile smart pot fi folosite în numeroase moduri. Unele dintre ele au reușit chiar să salveze viața utilizatorilor. În Oregon, o femeia care înota în Râul Columbia a rămas prinsă în apă după ce piciorul i-a fost blocat în niște roci. Din fericire, ea purta ceasul smart pe încheietura mâinii.
Un dispozitiv Apple Watch a salvat viața utilizatoarei sale cu ajutorul unei opțiuni SOS. Aceasta permite utilizatorilor să apeleze serviciul de urgență dacă țin apăsat butonul din lateral timp de câteva secunde. Folosirea funcționalității SOS și apelarea serviciilor de urgență necesită un Apple Watch care are conexiune mobilă. Astfel, poate fi folosit chiar dacă nu există un iPhone prin apropiere.