De câte ori trebuie să îți închizi calculatorul, de fapt. Sfaturile experților

Atunci când trebuie să îți închizi calculatorul, trebuie să te gândești de câte ori trebuie să o faci pentru a nu avea un impact negativ asupra dispozitivului tău. Experții au un răspuns pentru numărul ideal. 

Publicat: 3 noiembrie 2021, 7:23
Reclamă

Îți închizi calculatorul în fiecare seară sau preferi să folosești modul sleep? Experții au vorbit despre numărul ideal atunci când vine vorba despre numărul ideal de ori de a-ți închide calculatorul. 

Reclamă

Unii utilizatori preferă să își închidă calculatorul în fiecare seară. Alții preferă modul sleep sau doar închid ecranul laptopului fără să-l oprească. 

Există mai multe teorii despre care dintre cele două variante e ideală pentru conservarea energiei și menținerea sănătății hardware-ului. Potrivit Reader’s Digest, există un răspuns. 

De câte ori trebuie să îți închizi calculatorul, de fapt

Cele mai multe calculatoare au trei moduri de energie redusă atunci când nu sunt folosite – modul sleep, hibernare și oprit. 

În modul sleep, calculatorul are anumite porțiuni închise, dar păstrează ultimele acțiuni pe care le-ai făcut înainte. Atunci când pornești dispozitivul, poți relua acțiunile din același punct, potrivit Derek Meister, din cadrul Geek Squad Agent. 

Reclamă
Reclamă

Modul hibernare e similar, dar închide mai multe porțiuni. Folosește mai puțină energie. Diferența principală e că durează mai mult să pornească dispozitivul, potrivit lui Brad Nichols, expert din cadrul Staymobile. 

În modul sleep, calculatorul pornește din nou în câteva secunde după ce ai mișcat mouse-ul. În modul hibernare, acest lucru se întâmplă după câteva minute. 

Atunci când trebuie să îți închizi calculatorul, acesta nu mai folosește aproape deloc energie. 

Mulți utilizatori cred că oprirea calculatorului consumă mai multă energie

Atunci când vine vorba de cât de frecvent trebuie să îți închizi calculatorul, mulți utilizatori cred că dacă îl opresc de tot, acesta va consuma mai multă energie când e pornit.

Unii susțin că repornirea completă a calculatorului „stresează” mai mult dispozitivul. Ca urmare, ar consuma mai multă energie.

E posibil ca această teorie să fi fost adevărată în cazul modelelor vechi. Acest lucru nu mai e valabil în cazul calculatoarelor noi. 

Noua tehnologie permite oprirea și pornirea calculatoarelor fără probleme.

Calculatoarele moderne nu folosesc mai multă energie – sau poate deloc – atunci când se deschid sau se închid decât atunci când sunt folosite.

– Derek Meister

Modul sleep consumă puțin mai multă energie decât atunci când e folosit un laptop, dar diferența nu e foarte mare.

„Probabil vorbim de o economie de 1 dolar atunci când vine factura la lumină,” a continuat Meister. 

Dacă vrei să economisești energie, indicat nu e să te gândești de câte ori trebuie să îți închizi calculatorul, ci să scoți încărcătoarele din priză, pentru a nu afecta bateria laptopului. 

Dacă preferi să folosești modul sleep majoritatea nopților, e indicat să închizi complet calculatorul cel puțin o dată pe săptămână, susțin Nichols și Meister. 

Cu cât folosești mai mult calculatorul, cu atât vei avea de-a face cu mai multe aplicații și programe pe fundal. 

Acele lucruri trebuie să fie închise și deschise la un moment dat, ca să nu meargă constant. Se tot strâng de-a lungul timpului și, cu cât le folosești mai mult, cu atât calculatorul va merge mai lent.

– Brad Nichols

Experții cred că trebuie să îți închizi telefonul măcar o dată pe săptămână pentru a evita și probleme ce pot să apară la nivelul tehnologiei. Uneori, un simplu restart poate să ajute și să evite la apariția problemelor.

Plus, a weekly shutdown can avoid buggy technology. You’ve probably had computer issues that a simple reset fixed, and making that reboot a habit can nip those problems in the bud, says Nichols. “It resets the computer and gives it a fresh start,” he says.

Next, learn how to tell if your computer has been hacked and what to do about it.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Degetul unui utilizator care închide un laptop Windows, cu butonul de închidere. Mulți se întreabă cum trebuie să închizi computerul Windows
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Imagine cu un router alb, cu 3 antene și grilaj de metal. Se află pe un birou alb, lângă un ghiveci alb, cu o plantă verde. Nu mulți știu care e diferența dintre router și modem. Experții au oferit sfaturi și despre unde trebuie să pui routerul Wifi
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
Unde trebuie să pui routerul WiFi în casă. Sfaturi pentru o conexiune mai bună
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×