Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial. Ce a dezvăluit despre eveniment: „Mă cam înspăimântă”

Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial, organizat în Davos, și a dezvăluit și motivul din spatele deciziei sale.

Publicat: 17 ianuarie 2023, 13:11
Reclamă

Forumul Economic Mondial adună elitele politice și economice de la nivel mondial. În 2023, evenimentul va avea loc pe 16 ianuarie, în Davos, Elveția. După aproape 1 an de război în Ucraina și cu o situație economică globală tensionată, scopul din acest an al evenimentului e găsirea unui mod de „cooperare într-o lume fragmentată”. 

„Azi lumea se află într-un punct critic de inflexiune,” scrie pe site-ul Forumului Economic Mondial (FEM). „Declanșatorul dublu al pandemiei Covid-19 și războiul din Ucraina a dezechilibrat un sistem global fragil. Creșterea economică din cele mai mari economii ale lumii stagnează, în timp ce navighează obstacole precum creșterea prețurilor la mâncare și energie.”

În acest an, evenimentul „e organizat în cel mai complex context geopolitic și geo-economic din ultimele decenii”, a declarat președintele FEM, Borge Brende, scrie The Street

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial

Dincolo de provocările cauzate de pandemia Covid-19, disputele comerciale dintre SUA și China și războiul din Ucraina au contribuit, în ultimii ani, la multiple probleme geopolitice, la nivel global.

În acest context, Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial, unde vor fi discutate aceste subiecte importante. 

Reclamă
Reclamă

Potrivit fondatorului FEM, Klaus Schwab, una dintre principalele cauze ale acestei fragmentări e lipsa cooperării. Ca urmare, apar politici de termen scurt, egoiste, susține Schwab. 

Pentru a discuta aceste subiecte, FEM a invitat 52 de conducători din întreaga lume, alături de 600 de CEO. Printre aceștia se numără Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan Chase, și Larry Fink, CEO-ul BlackRock CEO. 

Un CEO cunoscut ce nu va venit la eveniment e Elon Musk, ce conduce Twitter, Tesla și SpaceX. Miliardarul a dezvăluit în luna decembrie că a primit o invitație, dar a refuzat să participe.

„Am fost invitat la FEM, dar am refuzat,” a declarat miliardarul pe 24 decembrie 2022. 

Potrivit miliardarului, decizia sa a fost influențată de faptul că el consideră că evenimentul de la Davos e „plictisitor”. 

„Motivul pentru refuzul invitației Davos nu e pentru că eu cred că sunt implicați în vreun plan diabolic, ci pentru că sună plictisitor,” a dezvăluit Elon Musk pe 31 decembrie 2022.

Recent, un investitor Twitter a râs de Elon Musk cu o ofertă nouă pentru companie.

Dincolo de faptul că Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial, el a a dezvăluit și că îl cam „înspăimântă” contextul evenimentului. 

Elon Musk a vorbit despre Forumul Economic Mondial 

Musk a refuzat invitația FEM în contextul în care evenimentul primește din ce în ce mai multe critici. Multe dintre ele au legătură cu fondatorul FEM, Schwab. Pe 15 ianuarie, cu o zi înainte de începerea FEM, Musk a vorbit despre eveniment și Schwab pe Twitter. 

Autorul Michael Shellenberger a scris un articol despre Klaus Schwab și a publicat un mesaj pe Twitter despre el. 

„Evenimentul FEM din Davos începe mâine. Fondatorul său, Klaus Schwab, e unul dintre cei mai influenți oameni în viață. A și participat la summit-ul G-20, al conducătorilor mondiali în noiembrie,” a scris Schellenberger pe Twitter. „De ce? Și cine e, exact, Klaus Schwab?”  

După ce Elon Musk a refuzat să participe la Forumul Economic Mondial, el a răspuns la mesajul lui Schellenberger pe Twitter. 

„Cred că are valoare un forum guvernamental și comercial combinat,” a scris Musk pe Twitter. „FEM mă cam înspăimântă, însă, dar sunt sigur că e totul în regulă.” 

Nu e prima dată când Musk răspunde la un mesaj al lui Shellenberger despre FEM. 

Recent, Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu cea mai mare pierdere din cariera sa.

„FEM susține că averea sa e gestionată de un Comitet de Investiții intern, care vrea să incorporeze „criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG)” în strategia sa de investiții, pentru a gestiona rezervele strategice pe termen lung ale fundației,” a scris Shellenberger.

„S-ul din ESG vine de la Satanic,” i-a răspuns Musk pe Twitter.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Colaj Elon Musk și Bill Gates, unii dintre cei mai bogați oameni din lume, care stau în fotolii
Fun
Elon Musk îl amenință pe Bill Gates. De ce susține că miliardarul va fi „distrus”
Elon Musk îl amenință pe Bill Gates. De ce susține că miliardarul va fi „distrus”
Elon Musk pe covorul roșu la petrecerea Oscars Vanity Fair, din anul 2015.E îmbrăcat într=un costum negru, cu papion, și cămașă albă. Averea lui Elon Musk a crescut la pest 200 de miliarde de dolari
Fun
Elon Musk face o investiție Tesla surprinzătoare în România. De ce proiect se pregătește miliardarul
Elon Musk face o investiție Tesla surprinzătoare în România. De ce proiect se pregătește miliardarul
Colaj cu Elon Musk, care ar fi invidios pe Mark Zuckerberg
Fun
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
Ce salarii au directorii celor mai mari companii tech. „Cei 7 Magnifici” dau sume anuale fantastice
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Stația pațială Internațională, cu Pământul pe fundal. Rusia crede că Stația Spațială Internațională e periculoasă
SpaceX va distruge Stația Spațială Internațională. Când a programat NASA momentul istoric
SpaceX va distruge Stația Spațială Internațională, a anunțat NASA recent, ce a dezvăluit și când va avea loc evenimentul istoric.  NASA a ales SpaceX, compania lui Elon Musk, pentru a distruge Stația Spațială Internațională,...
SpaceX va distruge Stația Spațială Internațională. Când a programat NASA momentul istoric
2
Planeta Pământ, tăiată în 2, cu nucleul în prim plan, pentru a ilustra cum interiorul Pământului ar fi înconjurat de un strat subțire
Rotația nucleului Pământului începe să încetinească, susțin experții. Cum se vor schimba zilele
Rotația nucleului Pământului începe să încetinească, susțin experții, ceea ce ar putea avea un efect semnificativ asupra planetei noastre.  Centrul planetei noastre s-a învârtit neobișnuit de lent în ultimii 14 ani, potrivit unei noi...
Rotația nucleului Pământului începe să încetinească, susțin experții. Cum se vor schimba zilele
3
Un robot umanoid, similar cu cel pe care l-a dezvăluit Xiaomi
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ
Un expert a vorbit recent despre ce se va întâmpla cu AI până în 2045, o perioadă în care va avea un efect semnificativ asupra societății. Ray Kurzweil, un cercetător în domeniul computațional, e...
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ
4
Utilizator care stă în fața laptopului și are un telefon în mână, ambele deschise pe Google. Experții au vorbit despre pericolul la care te expui dacă descarci programe de pe Google
Google renunță la o funcție importantă. Ce nu vei mai putea face pe telefon în curând
Google renunță la o funcție importantă, ce a fost disponibilă până acum pe varianta mobilă și pe cea de desktop pentru motorul de căutare.  Din decembrie 2022, respectiv octombrie 2021, Google a introdus o...
Google renunță la o funcție importantă. Ce nu vei mai putea face pe telefon în curând
5
Creier cu un cip în el, similar cu cipul de creier Neuralink, care îngrijorează experții, pe un fundal negru cu albastru
Pacientul Neuralink a dezvăluit noua abilitate inedită pe care a dobândit-o în urma implantului. Ce poate să facă acum
Pacientul Neuralink a dezvăluit noua abilitate inedită pe care a dobândit-o cu ajutorul implantului cerebral, pe care îl are de câteva luni. La începutul anului, Noland Arbaugh a devenit primul pacient care a primit...
Pacientul Neuralink a dezvăluit noua abilitate inedită pe care a dobândit-o în urma implantului. Ce poate să facă acum
PARTENERI
×