Inteligența e o trăsătură complexă, care trece dincolo de scorurile pe care le poți obține la teste IQ sau notele primite la școală. Unii dintre cei mai inteligenți oameni din istorie aveau câteva trăsături ce pot să pară neobișnuite.
5 obiceiuri bizare care ar indica un IQ mare. Ce abilități au în comun cei mai inteligenți oameni
Atunci când vine vorba de un IQ mare, peste medie, există câteva obiceiuri pe care cei mai inteligenți oameni din lume le au în comun.
Studiile au demonstrat că astfel de obiceiuri sunt corelate cu un IQ mai ridicat, scrie New Trader.
Cu o complexitate atât de mare, inteligența, la bază, se referă la abilitatea unei persoane de a se adapta la mediul înconjurător. Dar unele persoane au abilitatea de a procesa stimulii externi la un nivel mai mare decât media.
5 obiceiuri bizare care ar indica un IQ mare
Există numeroase obiceiuri pe care oamenii inteligenți le au în comun, potrivit cercetărilor realizate de-a lungul anilor. Dar unele dintre ele apar în cele mai multe cazuri. Există, desigur, și excepții de la această regulă.
Iată 5 obiceiuri bizare care ar indica un IQ mare, potrivit experților:
Productivitate noaptea
În timpul nopții, se poate crea un mediu ideal pentru productivitate și o atenție sporită. Trecerea peste ritmul circanian obișnuit și munca până noaptea târziu demonstrează o flexibilitate cognitivă impresionantă. Printre personalitățile care erau active noaptea se numără Charles Darwin și Marcel Proust.
Visarea cu ochii deschiși
Visarea cu ochii deschiși poate duce la soluționarea creativă a problemelor, realizarea planurilor pentru viitor și procesarea emoțională. Procesul permite minții să realizeze conexiuni unice și să exploreze fluid idei noi.
Mai multe studii au descoperit o corelație între frecvența visării cu ochii deschiși și excelarea la sarcini creative și un IQ mai mare.
Pun întrebări frecvent
O caracteristică des întâlnită la cele mai inteligente persoane e curiozitatea constantă de care dau dovadă. Pentru că sunt, de obicei, într-un proces de învățare continuă, vor să afle cum funcționează lucrurile și ce s-ar întâmpla dacă problema ar fi gestionată diferit.
Din acest motiv, au și obiceiul să pună frecvent întrebări. Acesta e semnul unei înclinații spre o învățare continuă.
Se izolează mai des
Persoanele care au un IQ mai mare pot fi stimulate ușor, în funcție de condițiile din mediu. Ca urmare, multe dintre ele vor căuta să se izoleze mai des, pentru a nu fi întrerupte constant. Nu toate persoanele inteligente excelează în singurătate, dar multe dintre ele preferă să își petreacă o parte din zi singure.
Citesc numeroase cărți
Bill Gates, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori tech, vorbește frecvent despre obiceiul său de a citi des. Nu e singurul miliardar care a încurajat o lectură constantă.
Atunci când citim, ne expunem la un nou vocabular, idei noi și complexe și moduri noi de gândire. În plus, ne dezvoltăm atenția, imaginația și nivelul de empatie. Ca urmare, numeroase persoane cu un IQ mai ridicat au obiceiul de a citi aproape zilnic. Cititul e un fel de antrenament pentru creier, care dezvoltă numeroase abilități cognitive importante. Așa că nu e de mirare că persoanele care citesc frecvent, mai ales din surse diverse, tind să aibă un IQ peste medie.