Directorul AI din cadrul Meta, Yann LeCun, e considerat unul dintre nașii inteligenței artificiale. Spre deosebire de alți experți în domeniu, LeCun crede că nu trebuie să ne temem de potențialul AI, cel puțin nu în următorii ani.
Nașul inteligenței artificiale crede că tehnologia va fi la fel de deșteaptă precum un câine în câțiva ani. De ce nu își face griji pentru viitorul oamenilor
Nașul inteligenței artificiale crede că tehnologia nu va avansa atât de periculos pe cât se tem mulți alți experți, cel puțin nu în următorii ani.
LeCun a comparat potențialul AI în următorii ani cu nivelul inteligenței unui câine, scrie Business Insider.
LeCun n-a fost de acord cu Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, care consideră că vom atinge inteligența artificială generală în următorii 5 ani.
Nașul inteligenței artificiale crede că tehnologia va fi la fel de deșteaptă precum un câine în câțiva ani
Yann LeCun e considerat „Naşul” inteligenţei artificiale. Cercetător la Meta, LeCun a participat la un eveniment media organizat de gigantul tehnologic, în San Francisco. Acolo, a contrazis afirmațiile făcute de CEO-ul producătorului de cipuri Nvidia, Jensen Huang.
Huang a declarat recent că inteligența artificială generală (AGI) va fi probabil creată în următorii cinci ani. Dar nașul inteligenței artificiale nu crede că acest lucru e posibil.
„Îl cunosc pe Jensen”, a spus LeCun. „Există o luptă în domeniul AI, iar el furnizează armele”. Se referă la profitul pe care Huang îl poate obține din exagerarea potenţialului AI.
LeCun a explicat că AI va ajunge probabil la nivelul unei pisici sau ai unui câine, ani înainte de a atinge inteligența de nivel uman. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că AI este antrenată pe modele de limbaj și texte. Care nu sunt suficiente pentru a crea o inteligenţă artificială avansată.
„Textul este o sursă foarte săracă de informații”, a spus LeCun. „Antrenezi un sistem cu echivalentul a 20.000 de ani de materiale de lectură. Și tot nu înțelege că dacă A este la fel cu B, atunci B este la fel cu A. Există multe lucruri foarte elementare despre lume pe care aceste sisteme pur și simplu nu le înțeleg printr-un astfel de antrenament.”
Citește continuarea pe observatornews.ro