Microsoft a anunțat că Skype nu va mai fi disponibil în curând. Serviciul video a dominat acest segment la jumătatea anilor 2000. Dar, acum, într-o piață din ce în ce mai competitivă - mai ales după perioada pandemiei, în care numeroase titluri noi au strâns milioane de utilizatori, precum Zoom - Microsoft a decis să renunțe la platformă.
Microsoft închide Skype după 2 decenii. Ce program îl va înlocui
Microsoft închide Skype după 2 decenii de activitate, timp în care platforma a strâns milioane de utilizatori în întreaga lume.

Skype „nu va mai fi disponibil” din luna mai a acestui an, scrie CNN.
Microsoft a confirmat știrea pe platforma X. Potrivit companiei, utilizatorii vor putea folosi aceleași conturi de pe Skype pe Microsoft Teams, pentru nivelul gratuit, „în următoarele zile”.
Microsoft închide Skype după 2 decenii
Microsoft închide Skype după 2 decenii, pe data de 5 mai. Decizia face parte din strategia companiei de a se concentra pe platforma Teams. Aceasta a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Utilizatorii Skype au la dispoziție 10 săptămâni pentru a decide ce vor face cu conturile lor.
Skype a fost achiziționat de Microsoft în urmă cu 14 ani. A fost, la un moment, dat lider pe piața apelurilor prin internet. Atunci, a atins un vârf de 300 de milioane de utilizatori. Totuși, popularitatea sa a scăzut treptat. În acest timp, Teams a devenit aplicația preferată pentru comunicare și colaborare, mai ales în mediul de afaceri.
Jeff Teper, președintele Microsoft 365 Collaborative Apps și Platforms, a declarat că decizia de a retrage Skype va permite companiei să simplifice strategia de comunicare. Și să inoveze mai rapid în cadrul Teams. În perioada de tranziție, utilizatorii Skype își pot muta contactele și datele de chat pe Teams sau pot descărca informațiile utilizând instrumentul de export din aplicație.
Deși Teams Free oferă unele funcții suplimentare, cum ar fi integrarea calendarului, nu va include funcțiile de apelare către numere de telefon mobil sau fix, caracteristici definitorii pentru Skype.
Citește continuarea pe observatornews.ro



























