Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, se află pe locul 2 în topul utilizării Internetului pentru platformele sale. Aplicațiile deținute de Meta au miliarde de utilizatori și reprezintă 10% din traficul fix și 22% din traficul mobil, la nivel mondial.
Meta vrea să construiască un cablu subacvatic care să înconjoare Pământul. Ce cost fantastic va avea
Meta vrea să construiască un cablu subacvatic care va înconjura Pământul și va avea o lungime de 40.000 de kilometri.
Investițiile Meta în inteligența artificială vor crește această utilizare a Internetului și mai mult, scrie TechCrunch.
Pentru a putea face față acestui trafic pe viitor, Meta a creat un proiect ambițios. Potrivit surselor, Meta vrea să construiască acest cablu, pe care îl va folosi exclusiv, pentru a face față cererii viitoare, cu și mai mulți utilizatori.
Meta vrea să construiască un cablu subacvatic care să înconjoare Pământul
Potrivit surselor, cablul ar urma să fie deținut și utilizat exclusiv de Meta. Ceea ce marchează o premieră pentru gigantul tehnologic.
Meta vrea să construiască un cablu subacvatic care să înconjoare Pământul, ce ar avea un cost de 10 miliarde de dolari. Cu miliarde de utilizatori la nivel mondial, acest plan ambițios poate asigura o funcționare eficientă a platformelor, chiar și atunci când numărul utilizatorilor va crește.
Proiectul e coordonat din operațiunile Meta din Africa de Sud. Se află într-o etapă incipientă, iar lucrările ar putea dura mai mulți ani. Planurile actuale prevăd o rută care să conecteze coasta de est a SUA, India, Africa de Sud, Australia și coasta de vest a SUA. Ar evita regiuni cu risc geopolitic, precum Marea Roșie sau Strâmtoarea Malacca.
Meta reprezintă 10% din traficul fix și 22% din cel mobil la nivel global. Compania urmărește să asigure capacitate dedicată pentru nevoile proprii. Proiectul ar putea, de asemenea, să sprijine dezvoltarea unor centre de date în India, o piață strategică pentru companie. Cei mai mulți utilizatori ai platformelor Meta se află în acest teritoriu.
Citește continuarea pe observatornews.ro