Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Ce declarații a făcut omul de afaceri despre averea sa

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Omul de afaceri a oferit un interviu sincer pentru Chris Anderson, CEO al TED. Discuția vine la scurt timp cupă ce Forbes l-a desemnat pe Musk ”cea mai bogată persoană din lume”. Averea netă a acestuia a fost estimată la suma de 300 de miliarde de dolari.

Publicat: 20 aprilie 2022, 13:04
Reclamă

Elon Musk este CEO și deținător Tesla, fondatorul companiei SpaceX, iar recent a anunțat faptul că este interesat să achiziționeze platforma de socializare, Twitter. Mogulul nu s-a mulțumit niciodată cu puțin. Acesta a fondat inclusiv The Boring Company, o companie americană de servicii de infrastructură și construcții de tuneluri. Mai mult, Musk a investit și a fondat Compania Neuralink, concentrată pe dezvoltarea interfațelor creier-calculator care ar urma să fie implementabile.

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar

Elon Musk este de cele mai multe ori asociat cu imaginea unui om de afaceri puternic, influent și cu o avere de invidiat. Fiind deținătorul și fondatorul multor companii de succes acesta deține un capital impresionant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul timpului averea sa a fluctuat, însă recent Forbes l-a numit pe miliardar ”cel mai bogat om din lume”. Cu astfel un astfel de statut, cei mai mulți își asumă faptul că Musk duce o viață în lux cu nenumărate privilegii. Omul de afaceri a oferit recent un interviu în care a clarificat această situație.

”Ar fi cu adevărat problematic dacă aș cheltui miliarde de dolari în fiecare an doar pentru propriile ele nevoi. Nu este cazul meu. De fap, nici măcar nu dețin o casă în momentul de față. Îmi petrec cea mai mare parte a timpului stând în casele prietenilor mei”.

Întrebat ce părere are despre topul realizat de Forbes, Musk a declarat că probabil Regele unei țări este mult mai bogat ca el, doar că averea acestuia este mult mai greu de calculat. Cu toate acestea, averea sa de 300 de miliarde de dolari poate fi greu de gestionat și cu siguranță aduce presiune asupra omului de afaceri.

Reclamă
Reclamă

Averea sa crește sau scade zilnic cu câteva miliarde de dolari, prin urmare stresul privind gestiunea banilor poate fi covârșitor. Elon Musk a decis să fie sincer până la capăt și a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Acesta a vorbit și despre modul în care face față statutului pe care a reușit să-l obțină.

Cum reușește Elon Musk să-și păstreze averea

În ciuda faptului că are o avere de invidiat, pe umerii lui Musk se află responsabilități estimate în miliardele sale de dolari. Astfel, omul de afaceri trebuie să fie foarte atent la modul înc are își gestionează banii.

Nu este de mirare faptul că preferă să ducă o viață normală și să nu facă abuz de veniturile pe care le are. Însuși responsabilitatea unei sume atît de mari de bani poate fi greu de suportat pentru cei mai mult. Musk spune că încearcă să nu se gândească foarte mult la bani pentru a-și păstra liniștea și calmul.

”La nivel psihologic este destul de greu. Încerc să nu mă gândesc foarte mult la acest lucru. Fiecare minut pe care îl petrec gândindu-mă la Tesla sau la SpaceX îmi afectează ulterior somnul și implicit deciziile mele vor avea un impact asupra companiei. Încerc să muncesc din greu și să rămân sănătos, din toate punctele de vedere. Tesla a ajuns în punctul în care fiecare minut de calitate de gândire poate avea un impact de ordinul milioanelor de dolari”.

Musk nu s-a ferit o clipă să recunoască greutățile pe care le întâmpină în procesul de păstrare și dezvoltare al companiilor pe care le deține.

Ce spune Elon Musk despre concepția oamenilor privind miliardarii

Statutul de miliardar a fost de-a lungul timpului discutat de oamenii din lumea întreagă. Oamenii sunt de părere că nu este etic ca un individ să dețină o sumă atât de mare de bani. Musk nu a scăpat nici el de criticile venite din partea celor din jur. Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar și a încercat să ofere o înțelegere mai clară asupra acestui aspect.

”Cred că oamenii sunt conduși de niște axiome când vorbesc despre miliardari și de multe ori ajung la diferite concluzii. Ar fi cu adevărat o problemă dacă aș cheltui miliarde de dolari doar pentru uz personal. Nu dețin o casă pentru că e nevoie să călătoresc foarte mult.”

”Stau la prietenii mei prin rotație pentru a ajunge în timp util la Tesla sau în alte locuri unde este necesar să fiu prezent. Nu dețin un iaht și rareori plec în vacanță. Dețin totuși un avion, dar am nevoie de el. Dacă nu l-aș avea, aș avea mai puține ore în care să pot lucra.”

Omul de afaceri a încheiat interviul vorbind despre campaniile sale și despre impactul pe care acestea îl au asupra societății. Deși are o avere covârșitoare, există specialiști care sunt de părere că acesta nu deține capitalul necesar pentru a achiziționa platforma Twitter.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk, la o conferință din Washignton, SpaceX, 2020. În 2022, Elon Musk a pierdut peste 100 de miliarde de dolari
Neuralink vrea să realizeze mai multe implanturi umane în 2024. Ce s-a întâmplat cu primul pacient al companiei lui Elon Musk
Neuralink vrea să realizeze mai multe implanturi umane în 2024. Ce s-a întâmplat cu primul pacient al companiei lui Elon Musk
Prototip pentru racheta Starship, creată de SpaceX, pe fundal de cer albastru. SpaceX va lansa Starship pe 17 aprilie 2023
Cum ar fi păcălit SpaceX guvernul SUA pentru a-și deschide centrul de lansare. Zona a fost afectată
Cum ar fi păcălit SpaceX guvernul SUA pentru a-și deschide centrul de lansare. Zona a fost afectată
Colaj cu Elon Musk, care ar fi invidios pe Mark Zuckerberg
Fun
Elon Musk a râs de un video cu Mark Zuckerberg. Ce a publicat pe Internet CEO-ul Meta
Elon Musk a râs de un video cu Mark Zuckerberg. Ce a publicat pe Internet CEO-ul Meta
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Medicament Ozempic, cu albastru și roșu, pe fundal alb. E medicamentul „pentru slăbit” care îngrijorează doctorii
Medicamentul care întrece Ozempic la slăbit, potrivit unui studiu recent. Cum duce la pierderea în greutate
Medicamentul care întrece Ozempic la slăbit a atras atenția în urma unui studiu recent în care ar fi dat rezultatele mai bune atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Ozempic a devenit cunoscut...
Medicamentul care întrece Ozempic la slăbit, potrivit unui studiu recent. Cum duce la pierderea în greutate
2
Samsung a dezvăluit Galaxy Ring, pe ecranul unui telefon, pe fundal de lemn
Samsung a dezvăluit Galaxy Ring. Cât costă primul inel smart al companiei
În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked de pe 10 iulie 204, Samsung a dezvăluit Galaxy Ring, noul inel smart al companiei. Samsung Galaxy ring a fost anunțat în cadrul Samsung Unpacked 2024 pe 10 iulie,...
Samsung a dezvăluit Galaxy Ring. Cât costă primul inel smart al companiei
3
2 telefoane Galaxy Z Flip 5, lansate în 2023, pe fundal alb, acum că Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6
Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6. Cum arată și ce prețuri au noile smartphone-uri pliabile
Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6, cele mai recente telefoane pliabile oferite de gigantul tech din Coreea de Sud. La fel precum celelalte smartphone-uri Samsung lansate în acest an, noile dispozitive...
Samsung lansează Galaxy Z Fold 6 și Flip 6. Cum arată și ce prețuri au noile smartphone-uri pliabile
4
Ploaie de meteoriți, similară cu Lyride, din 2023, pe cer albastru și mov
2 ploi de stele vor avea loc în aceeași zi în iulie 2024. Când va avea loc spectacolul astronomic inedit
Experții au anunțat că 2 ploi de stele vor avea loc în aceeași zi din iulie 2024, într-un spectacol astronomic inedit din această vară. La finalul lunii iulie 2024, vom avea parte de un...
2 ploi de stele vor avea loc în aceeași zi în iulie 2024. Când va avea loc spectacolul astronomic inedit
5
Platforma și logo-ul Facebook pe ecranul unui telefon. Un utilizator dă un like la o postare cu logo-ul Facebook. Mulți se întreabă cum verifici dacă te-a blocat cineva pe Facebook
Cum poți ascunde lista de prieteni de pe Facebook. Puțini utilizatori știu cea mai simplă metodă
Te-ai întrebat cum poți ascunde lista de prieteni de pe Facebook? Există trucuri simple, în funcție de dispozitivul pe care îl folosești.  Pentru utilizatorii rețelelor de socializare care au îngrijorări legate de securitatea datelor,...
Cum poți ascunde lista de prieteni de pe Facebook. Puțini utilizatori știu cea mai simplă metodă
PARTENERI
×