Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Ce declarații a făcut omul de afaceri despre averea sa

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Omul de afaceri a oferit un interviu sincer pentru Chris Anderson, CEO al TED. Discuția vine la scurt timp cupă ce Forbes l-a desemnat pe Musk ”cea mai bogată persoană din lume”. Averea netă a acestuia a fost estimată la suma de 300 de miliarde de dolari.

Publicat: 20 aprilie 2022, 13:04
Reclamă

Elon Musk este CEO și deținător Tesla, fondatorul companiei SpaceX, iar recent a anunțat faptul că este interesat să achiziționeze platforma de socializare, Twitter. Mogulul nu s-a mulțumit niciodată cu puțin. Acesta a fondat inclusiv The Boring Company, o companie americană de servicii de infrastructură și construcții de tuneluri. Mai mult, Musk a investit și a fondat Compania Neuralink, concentrată pe dezvoltarea interfațelor creier-calculator care ar urma să fie implementabile.

Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar

Elon Musk este de cele mai multe ori asociat cu imaginea unui om de afaceri puternic, influent și cu o avere de invidiat. Fiind deținătorul și fondatorul multor companii de succes acesta deține un capital impresionant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul timpului averea sa a fluctuat, însă recent Forbes l-a numit pe miliardar ”cel mai bogat om din lume”. Cu astfel un astfel de statut, cei mai mulți își asumă faptul că Musk duce o viață în lux cu nenumărate privilegii. Omul de afaceri a oferit recent un interviu în care a clarificat această situație.

”Ar fi cu adevărat problematic dacă aș cheltui miliarde de dolari în fiecare an doar pentru propriile ele nevoi. Nu este cazul meu. De fap, nici măcar nu dețin o casă în momentul de față. Îmi petrec cea mai mare parte a timpului stând în casele prietenilor mei”.

Întrebat ce părere are despre topul realizat de Forbes, Musk a declarat că probabil Regele unei țări este mult mai bogat ca el, doar că averea acestuia este mult mai greu de calculat. Cu toate acestea, averea sa de 300 de miliarde de dolari poate fi greu de gestionat și cu siguranță aduce presiune asupra omului de afaceri.

Reclamă
Reclamă

Averea sa crește sau scade zilnic cu câteva miliarde de dolari, prin urmare stresul privind gestiunea banilor poate fi covârșitor. Elon Musk a decis să fie sincer până la capăt și a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar. Acesta a vorbit și despre modul în care face față statutului pe care a reușit să-l obțină.

Cum reușește Elon Musk să-și păstreze averea

În ciuda faptului că are o avere de invidiat, pe umerii lui Musk se află responsabilități estimate în miliardele sale de dolari. Astfel, omul de afaceri trebuie să fie foarte atent la modul înc are își gestionează banii.

Nu este de mirare faptul că preferă să ducă o viață normală și să nu facă abuz de veniturile pe care le are. Însuși responsabilitatea unei sume atît de mari de bani poate fi greu de suportat pentru cei mai mult. Musk spune că încearcă să nu se gândească foarte mult la bani pentru a-și păstra liniștea și calmul.

”La nivel psihologic este destul de greu. Încerc să nu mă gândesc foarte mult la acest lucru. Fiecare minut pe care îl petrec gândindu-mă la Tesla sau la SpaceX îmi afectează ulterior somnul și implicit deciziile mele vor avea un impact asupra companiei. Încerc să muncesc din greu și să rămân sănătos, din toate punctele de vedere. Tesla a ajuns în punctul în care fiecare minut de calitate de gândire poate avea un impact de ordinul milioanelor de dolari”.

Musk nu s-a ferit o clipă să recunoască greutățile pe care le întâmpină în procesul de păstrare și dezvoltare al companiilor pe care le deține.

Ce spune Elon Musk despre concepția oamenilor privind miliardarii

Statutul de miliardar a fost de-a lungul timpului discutat de oamenii din lumea întreagă. Oamenii sunt de părere că nu este etic ca un individ să dețină o sumă atât de mare de bani. Musk nu a scăpat nici el de criticile venite din partea celor din jur. Elon Musk a răspuns afirmațiilor potrivit cărora este miliardar și a încercat să ofere o înțelegere mai clară asupra acestui aspect.

”Cred că oamenii sunt conduși de niște axiome când vorbesc despre miliardari și de multe ori ajung la diferite concluzii. Ar fi cu adevărat o problemă dacă aș cheltui miliarde de dolari doar pentru uz personal. Nu dețin o casă pentru că e nevoie să călătoresc foarte mult.”

”Stau la prietenii mei prin rotație pentru a ajunge în timp util la Tesla sau în alte locuri unde este necesar să fiu prezent. Nu dețin un iaht și rareori plec în vacanță. Dețin totuși un avion, dar am nevoie de el. Dacă nu l-aș avea, aș avea mai puține ore în care să pot lucra.”

Omul de afaceri a încheiat interviul vorbind despre campaniile sale și despre impactul pe care acestea îl au asupra societății. Deși are o avere covârșitoare, există specialiști care sunt de părere că acesta nu deține capitalul necesar pentru a achiziționa platforma Twitter.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump, care vrea să revoce restricțiile AI, în campania din 2024, pe fundal negru
Fun
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Logo-ul Tesla, ce ar putea lansa Pi Phone în curând
De ce compania Tesla nu e la fel de afectată de noile tarife impuse de Donald Trump: „Tesla câștigă, Detroit sângerează”
De ce compania Tesla nu e la fel de afectată de noile tarife impuse de Donald Trump: „Tesla câștigă, Detroit sângerează”
Colaj cu Elon Musk VS Assassin’s Creed Shadows
Elon Musk VS Assassin’s Creed. Miliardarul a fost acuzat că trișează la jocurile video
Elon Musk VS Assassin’s Creed. Miliardarul a fost acuzat că trișează la jocurile video
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Monede Bitcoin pe bancnote de 100 de dolari. Un bărbat a aruncat la gunoi o avere Bitcoin
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
Până acum, singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată la nivel național a întâmpinat numeroase probleme.  În 2021, El Salvador a devenit singura țară care a acceptat oficial Bitcoin drept...
Ce s-a întâmplat cu singura țară care a adoptat Bitcoin drept metodă legală de plată. Întreaga populație a fost afectată
2
Laptop cu Microsoft Word pe ecran, similar cu alternativa gratuită DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs cu noua platformă DOCS, creată în parteneriat de Franța și Germania.  Guvernele din Franța și Germania au anunțat recent DOCS. Acesta e un serviciu...
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
3
Yangwang U9, mașină care poate sări peste obstacole, prezentată la Singapore MotorShow, ianuarie 2025, pe roșu
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
Producătorul auto BYD a depășit Tesla la nivelul vânzărilor globale, cu vânzări anuale record pentru anul 2024.  BYD e un producător auto cunoscut din China. Potrivit celui mai recent raport, BYD ar fi avut...
BYD a depășit Tesla. Ce vânzări record a avut la nivel global
4
Imagine cu clădirile din New York, cer senin, care se numără printre cele mai bogate orașe din lume
Fun
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
În cel mai bogat oraș din lume locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari, potrivit celor mai recente date.  Atunci când vine vorba de cele mai bogate orașe din lume, există câteva locații...
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
5
Colaj cu iceberg și o barcă și pești de gheață, din descoperirea majoră în Oceanul Antarctic
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg enorm s-a desprins în Antarctica, una dintre regiunile cele mai afectate de încălzirea globală.  Pe 13 ianuarie 2025, un aisberg de mărimea orașului Chicago...
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
PARTENERI
×