Potrivit imaginilor, se pare că există diferențe între preferințele pentru bărbați și femei. Inteligența artificială a ales trăsăturile considerate „ideale”, pornind de la pozele publicate pe rețelele de socializare.
Cum arată bărbatul perfect și femeia perfectă potrivit inteligenței artificiale. Imaginile generate au devenit virale
Inteligența artificială a identificat cum arată bărbatul perfect și femeia perfectă, pornind de la cele mai apreciate imagini de pe rețelele de socializare.
Uneltele de inteligență artificială sunt antrenate cu miliarde de imagini de pe rețelele de socializare, scrie Daily Mail.
Proiectul a fost realizat de The Bulimia Project, pentru a atrage atenția asupra idealurilor fizice promovate pe rețelele de socializare. Uneori, acestea sunt imposibil de atins pe cale naturală.
Cum arată bărbatul perfect și femeia perfectă potrivit inteligenței artificiale
Potrivit proiectului, se pare că femeile considerate perfecte aveau părul blond, pielea măslinie, ochi căprui și erau slabe. Bărbații considerați perfecți au părul închis la culoare, maxilar puternic și mușchi bine definiți.
Proiectul a dezvăluit cum arată bărbatul perfect pe Internet, potrivit inteligenței artificiale. Se pare că tehnologia include unele preferințe ce provin de la materialul folosit pentru a o antrena.
The Bulimia Project a folosit mai multe generatoare cu inteligență artificială. Printre acestea se numără Dall-E 2, Stable Diffusion și Midjourney. Cercetătorii au cerut tehnologiei să genereze omul perfect, în funcție de sex, în 2023. Vezi aici și alte imagini generate de aceste programe.
Inteligența artificială caută pe Internet imagini care există deja, pentru a putea compune una nouă, pornind de la acele rezultate.
Aproximativ 40% din femeile generate aveau părul blond, pe când 30% aveau părul șaten. Peste 50% dintre ele aveau pielea măslinie, bronzată.
Recent, un bărbat și-a „înviat” prietenul imaginar cu inteligența artificială.
Aproape 70% dintre bărbații „perfecți” aveau părul șaten. 23% dintre ei aveau ochi căprui. La fel ca în cazul femeilor, cei mai mulți aveau pielea bronzată. Aproape 50% dintre ei aveau și păr facial.
Când a dezvăluit cum arată bărbatul perfect, inteligența artificială a generat oameni care aveau mușchii foarte bine definiți. Unii aveau și trăsături exagerate, precum buze mari și lipsă completă de riduri. Multe dintre aceste trăsături sunt foarte căutate și mimate cu ajutorul operațiilor estetice și programelor de editare a fotografiilor.
Imaginile promovate pe rețelele de socializare sunt periculoase
Acesta nu e primul proiect care atrage atenția asupra standardelor imposibile care sunt promovate pe rețelele de socializare.
„În epoca filtrelor Instagram și Snapchat, nimeni nu se poate aștepta să atingă standardele fizice impuse de rețelele de socializare. Nu există așa ceva,” a concluzionat proiectul. „Așa că de ce să încerci să atingi aceste idealuri nerealiste? E mai sănătos fizic și psihic să avem așteptări care sunt ancorate în realitate.”
Dincolo de faptul că inteligența artificială a dezvăluit cum arată bărbatul perfect și femeia perfectă, proiectul a scos în evidență prejudecățile care sunt integrate în tehnologie.
Recent, un bărbat s-a sinucis la îndemnul unui program de inteligență artificială.
Potrivit unui studiu din 2019, adolescenții petrec, în medie, 9 ore pe zi pe Internet. În același timp, numărul tinerilor care suferă de depresie a atins un nivel record în ultimii ani. Potrivit experților, anumite forme de rețelele de socializare au un impact semnificativ atunci când vine vorba de depresie și încrederea de sine.