Sony a confirmat lansarea PlayStation 5 Pro. Cu ce sumă va putea fi achiziționată consola

Sony a confirmat lansarea PlayStation 5 Pro. După mulți ani de zvonuri și speculații, cei de la Sony au decis să-și surprindă fanii. Ei vor lansa o versiune mai puternică și mai scumpă a consolei PlayStation 5. Află mai multe despre marea lansare și ce urmează să se schimbe.

Publicat: 11 septembrie 2024, 10:23
Reclamă

PlayStation 5 Pro va afișa o grafică mult mai avansată și va putea afișa, de asemenea, cele mai solicitante jocuri la rate de cadre mai mari și mai consistente. Totuși, toate aceste avantaje ale consolei vin cu un preț. PlayStation 5 Pro este considerată cea mai scumpă consolă de la Sony până în prezent.

Sony a confirmat lansarea PlayStation 5 Pro

Conform publicației BBC, PlayStation 5 Pro va costa între 700 și 800 de dolari. Consula va fi disponibilă începând cu data de 7 noiembrie 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lansarea este considerată a fi una surpriză, deoarece cei mai mulți se așteptau ca lansarea să aibă loc anul viitor, atunci când ar fi apărut pe piață și titluri majore de jocuri precum GTA 6.

PlayStation Pro 5 va avea o putere de procesare grafică îmbunătățită. Numărul unităților de procesare grafică a fost mărit semnificativ, mai precis cu 67 %.

Performanța RAM a fost și ea crescută cu 28%. Noua consolă beneficiază, de asemenea, de o calitate vizuală mult mai bună.

Reclamă
Reclamă

Acest lucru promite să nu afecteze performanța consolei. Cei de la Sony nu au anunțat un titlul exclusiv de joc care va fi lansat simultan cu noua lor consolă.

Totuși, compania a promis că unele dintre cele mai îndrăgite jocuri vor fi îmbunătățite, mai ales în ceea ce privește calitatea vizuală.

Sony pariază pe performanța îmbunătățită a consolei și a încuraja utilizatorii să actualizeze consola pe care o au deja.

Mark Cerny, arhitectul principal al PS5, a spus că este „cea mai puternică consolă pe care a construit-o vreodată”.

Ce se schimbă cu apariția consolei PlayStation 5 Pro

Mark Cerny a declarat că a încercat să rezolve o problemă cu care jucătorii se confruntau de ani de zile. PS5 Pro este mai mult despre reducerea diviziunii.

Dacă în trecut erai forțat să alegi între modul performanță și modul fidelitate, acum lucrurile se vor schimba complet.

Directorul GamesIndustry.biz, Christopher During, a declarat că Sony ar avea un ochi pe cel mai așteptat joc din lume, Grand Theft Auto VI, care urmează să fie lansat anul viitor.

În ultimii ani, mai multe companii au lansat versiuni actualizate ale propriilor console cu revizii minore. Jocurile vor fi în continuare lansate pentru PS5, dar jucătorii vor putea alege dacă vor să le joace pe o consolă obișnuită sau pe un model pro.

Aceasta este a doua incursiune majoră a Sony în acest spațiu după PS4 Pro din 2016, care a adus grafică 4k pe PlayStation 4 originală, scrie presa.

Ca și în cazul ultimei generații de consolă, lansarea PS5 Pro înseamnă că Sony va avea mai multe versiuni ale PS5 disponibile pentru consumatori, cu prețuri și specificații diferite.

Multe zvonuri susțin că PS5 Pro ar fi compatibil cu jocurile de pe consolele Sony anterioare, însă nu a fost nimic anunțat care să confirme zvonurile.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Fenomenul astronomic care va schimba cerul va avea loc pe 17 septembrie și va include 2 evenimente inedite.  O eclipsă lunară parțială va coincide cu o Super-Lună plină, într-o coincidență astronomică vizibilă într-o mare...
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
2
Mașină de deszăpezire care deszăpezește strada iarna, pe o stradă care va arată similr dacă vremea din Europa în iarna 2023 va fi afectată de El Nino
Ce e La Nina. Experții au avertizat că o să afecteze semnificativ planeta în 2024
Experții au explicat ce e La Nina și au tras un semnal de alarmă legat de ultimele luni din acest an și cum ar putea afecta fenomenul clima.  Cercetători din cadrul Climate Prediction Center,...
Ce e La Nina. Experții au avertizat că o să afecteze semnificativ planeta în 2024
3
Interiorul Pământului, care se răcește mai repede decât au estimat experții, la vedere, cu planeta tăiată în 2, pe fundal cu spațiu
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
Experții au dezvăluit de ce a vibrat Pământul timp de 9 zile, un fenomen rar care a atras atenția comunității științifice la nivel mondial.  Potrivit experților, o alunecare de teren masivă din Groenlanda a...
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
4
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial. De ce crede că ne apropiem de un alt conflict global
Miliardarul Elon Musk se teme că va veni Al Treilea Război Mondial, cauzat de conflictele armate care au apărut în ultima perioadă. Miliardarul susține că numeroasele conflicte militare recente, din Orientul Mijlociu și Ucraina,...
Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial. De ce crede că ne apropiem de un alt conflict global
5
Iphone fotografiat în mâna unei persoane
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
La scurt timp de la lansarea noii serii, Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16, o diferență considerabilă față de seria precedentă.  Apple a crescut prețul pentru serviciile de reparații la nivelul bateriei...
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
PARTENERI
×