Microsoft a finalizat achiziția, în valoare de 68.7 miliarde de dolari, după mai multe investigații ale autorităților. Activision Blizzard a publicat numeroase titluri importante în lumea jocurilor video, precum Call of Duty, World of Warcraft și Diablo.
Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard. Prețul enorm plătit pentru compania de gaming
Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard, în valoare de aproape 70 de miliarde de dolari, pe care a început-o anul trecut.
De când a fost anunțată achiziția, în urmă cu 20 de luni, Microsoft a întâmpinat mai multe obstacole din partea autorităților din Marea Britanie și SUA, scrie The Verge.
Acum, Microsoft a câștigat procesul împotriva Comisiei Federale de Comerț din SUA. Din acest punct, achiziția poate fi finalizată.
Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard
„Iubim gaming-ul. Iubim jocurile, să le producem și să știm exact cât de mult înseamnă ele pentru noi ca indivizi și colectiv,” a declarat directorul Xbox, Phil Spencer. „Azi, le urăm oficial bun venit Activision Blizzard și echipelor sale în familia Xbox. Ca o singură echipă, vom putea învăța, inova și continuă să ne ținem de promisiunea de a aduce bucurie și sentimentul de comunitate de gaming oamenilor.”
„Vom face acest lucru într-o cultură care vrea să ofere puterea necesară tuturor să facă cele mai bune lucruri de care sunt capabili,” a continuat Spencer, după ce Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard. „Toți oamenii sunt bineveniți.”
Activision Blizzard, una dintre cele mai mari companii de gaming din lume, a fost achiziționată recent de Microsoft. Tranzacția a costat aproape 70 de miliarde de dolari. În ultimii ani, Microsoft a cumpărat mai multe astfel de firme, dar aceasta e cea mai mare achiziție de până acum.
Compania de gaming a lucrat la unele dintre cele mai cunoscute francize de jocuri video din istorie.
În urma anunțului inițial, acţiunile Activision au crescut cu 37%, iar tranzacţiile pe bursă au fost suspendate. Prin această achiziţie, Microsoft devine al treilea actor mondial al jocurilor video ca cifră de afaceri. Pe primele două poziții se află Tencent şi Sony, anunţă grupul într-un comunicat de presă.
Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard, dar nu e singura companie de gaming achiziționată în ultimii ani. Grupul american a achiziţionat deja, anul trecut, editorul Bethesda. Acesta a lucrat la jocuri precum Fallout, Doom, Wolfenstein, Skyrim. Acea tranzacție a costat mai puţin de 7.5 miliarde de dolari.
Achiziționarea Activision Blizzard a avut efecte notabile în industria de gaming
Valoarea acțiunilor Sony Group Corp. a scăzut cu 13% pe bursa din Tokyo, cea mai mare scădere din anul 2008. Schimbarea a avut loc după ce Microsoft Corp. a anunțat tranzacția Activision Blizzard, în valoare de 68.7 de miliarde de dolari, la începutul anului trecut.
Microsoft a anunțat că are peste 25 de milioane de abonați Game Pass în acest moment. În plus, va oferi „cât de multe jocuri Activision Blizzard putem în cadrul Xbox Games Pass și PG Games Pass”. În acestea ar fi incluse atât titluri existente, cât și cele ce vor fi lansate pe viitor. Call of Duty, Diablo și World of Warcraft se numără printre cele mai cunoscute jocuri din acest portofoliu. Acum, Microsoft a finalizat cumpărarea Activision Blizzard.
„Sony va avea o provocare monumentală dacă vrea să rămână singur în picioare în acest război de atrițiune,” a declarat Amir Anvarzadeh, din cadrul Asymmetric Advisors.
„Sony o să se zbată să țină pasul cu Microsoft din punct de vedere al capitalului pe care îl poate folosi pentru a cumpăra jocuri cunoscute,” a declarat Kazunori Ito. Ito e analist în cadrul Morningstar Research.
„Scăderea acțiunilor ilustrează faptul că investitorii sunt îngrijorați că Sony nu va putea continua să câștige. Dacă industria va abandona modelul bazat pe hardware,” a continuat Ito.