În timpul verii, telefonul tău e în pericol dacă nu ai grijă de el. Temperaturile extreme, mai ales cele pe care le-am avut în acest an, pot avea un impact semnificativ asupra elementelor interne ale telefonului tău.
Telefonul tău poate fi în pericol vara. Cum îl poți proteja, potrivit experților
Experții au dezvăluit de ce telefonul tău poate fi în pericol vara și cum îți poți proteja dispozitivul atunci când temperaturile cresc.
Dacă smartphone-ul se va încălzi prea mult, poți pierde datele de pe el sau acestea pot fi corupte, potrivit Time.
În plus, expunerea repetată la căldură îți poate încetini permanent dispozitivul.
Telefonul tău poate fi în pericol vara
Căldura poate duce și la scurgeri la nivelul bateriei, ceea ce pune nu doar telefonul în pericol, și ci și utilizatorul.
Chiar dacă telefonul tău poate fi în pericol vara, din cauza temperaturilor ridicate, există câteva metode simple prin care îl poți proteja, potrivit experților:
Nu pune telefonul în buzunar
Într-o zi caldă, nu trebuie să ții telefonul în buzunar, potrivit experților. Nu doar că e o senzație neplăcută, dar căldura corpului poate preveni răcirea telefonului. La fel ca atunci când îl încarci, cel mai bine e să pui telefonul într-un loc ferit de soare.
În cel mai sever scenariu, bateria unui telefon supraîncălzit se poate scurge. În acest caz, există riscul apariției unui incendiu, care pune în pericol viața utilizatorilor.
Nu folosi la fel de frecvent telefonul sau activează modul avion
Telefonul tău poate fi în pericol vara nu doar din cauza temperaturii externe. Dacă te joci jocuri sau te uiți la numeroase video-uri, atunci smartphone-ul va genera mai multă căldură. Din moment ce temperaturile externe sunt ridicate, dispozitivul nu are șansa să se răcească la fel de repede.
Ca urmare, se poate supraîncălzi. Pentru a-ți ajuta dispozitivul, poți să îl folosești mai puțin atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. O alternativă e să activezi modul avion, pentru a nu putea folosi aplicații care suprasolicită procesorul.
Nu îți lăsa telefonul în mașină
Într-o zi fierbinte de vară, interiorul unei mașini poate deveni o seră. Potrivit unor studii recente, o mașină lăsată în soare într-o zi în care temperaturile ating 35 de grade Celsius va avea o temperatură internă de 46 de grade Celsius în mai puțin de 1 oră.
Apple sfătuiește utilizatorii să nu folosească telefonul în temperaturi de peste 35 de grade Celsius. În plus, iPhone-urile nu trebuie să fie lăsate în zone în care temperatura trece de 45 de grade Celsius, susține gigantul tech.
Ca urmare, experții sfătuiesc să nu lași niciodată telefonul în mașină pe timpul verii.
Nu încărca telefonul la soare
Telefonul tău poate fi în pericol vara dacă îl încarci la soare. Atunci când e la încărcat, telefonul automat se încălzește. Dacă acest proces are loc când dispozitivul e la soare, atunci temperaturile vor crește și mai mult. Astfel, telefonul tău se va încălzi mai repede decât în mod obișnuit.
În același timp, nu trebuie să încarci telefonul nici când acesta e sub pernă, din aceleași motive. Temperatura dispozitivului va crește și nu va avea unde să fie eliberată.