Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro. Cele 5 lucruri care l-au nemulțumit pe CEO-ul Meta

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, după ce CEO-ul Meta a încercat casca de realitate mixtă, similară cu dispozitivul pe care îl oferă propria companie. 

Publicat: 15 februarie 2024, 14:13
Reclamă

Mark Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, s-a filmat în timp ce încerca noua cască de realitate mixtă oferită de Apple, numită Vision Pro. În video, CEO-ul Meta a avut puține laude la adresa produsului rival. 

În timp ce Zuckerberg a descris unele elemente ale căștii drept „interesante”, s-a concentrat mai ales pe elementele mai puțin impresionante, în opinia sa, scrie The Sun.

Apple Vision Pro a fost lansat pe 2 februarie în SUA. Cu această lansare, Apple a deschis o nouă categorie de produse în companie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro

Compania Meta, pe care o conduce Zuckerberg, are propriile căști de realitate virtuală, din seria Quest. Acestea au fost lansate inițial în 2019 și au reprezentat una dintre cele mai importante elemente din viziunea lui Zuckerberg pentru metavers.

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, deși susține că diferența dintre acest dispozitiv și cel al propriei companii e că „fiecare are propriile calități”.

Reclamă
Reclamă

„Dar Quest e, per total, mai bun pentru majoritatea lucrurilor pentru care oamenii folosesc căști de realitate mixtă,” a declarat Zuckerberg. 

Printre problemele principale identificate de Zuckerberg se numără diferența mare de preț. Quest 3 costă 499 de dolari. Apple Vision Pro costă 3.499 de dolari. 

În video-ul publicat pe Instagram, Zuckerberg s-a arătat hotărât în preferința sa pentru Quest.

„După ce am folosit-o, nu doar că eu cred că Quest oferă o valoare mai bună,” a declarat Zuckerberg. „Dar cred că Quest e un produs mai bun, punct.” 

„Când mă uit în jur, pare că mulți oameni pur și simplu au crezut că Vision Pro o să aibă o calitate mai bună doar pentru că e Apple și pentru că e cu 3.000 de dolari mai scumpă,” a continuat CEO-ul Meta. „Dar, sincer, sunt chiar surprins că Quest e cu mult mai bun.” 

Fondatorul Facebook nu s-a filmat în timp ce purta dispozitivul Apple. Dar susține că a fost mai puțin confortabil decât Meta Quest. În plus, dispozitivul Meta nici nu are fire, spre deosebire de Vision Pro.

„Ecranul Apple are o rezoluție mai ridicată și e foarte interesant, dar am fost surprins cât de multe compromisuri au fost nevoiți să facă pentru calitate, confortul și elementelor ergonomice ale dispozitivului,” a declarat Mark Zuckerberg în video-ul în care critică Apple Vision Pro. 

Experții au demontat un Vision Pro pentru a vedea ce se află în el 

„Ambele dispozitive urmăresc mișcarea mâinilor, dar al nostru e mai precis,” a continuat Zuckerberg. „Au calități diferite.” 

În plus, CEO-ul susține că Quest are o librărie de conținut „mult mai profundă” și că utilizatorii pot urmări YouTube sau se pot juca pe Xbox cu el. Ceea ce nu ar putea face cu Vision Pro. Zuckerberg a concluzionat că Quest va câștiga competiția. Pentru că e „un model deschis”, în timp ce Apple folosește un sistem mai strict. 

După ce Apple a anunțat lansarea Vision Pro, casca de realitate mixtă, produsul ajunge în sfârșit e piață. Pentru a afla ce se află în interiorul dispozitivului, iFixit a desfăcut casca de realitate virtuală și realitate augmentată. Dar iFixit a descompus casca pentru a vedea ce alte elemente se ascund în ea. Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, mai ales pentru prețul ridicat.

Cu acest test, experții au descoperit și ce elemente au contribuit cel mai mult la greutatea dispozitivului. Dar și care dintre acestea sunt cele mai scumpe de înlocuit. 

Experții iFixit au demontat casca pentru a afla ce se ascunde în interiorul Vision Pro. Deconectarea sistemului Buff Lightning de cablul bateriei e o procedură simplă, ce implică doar o unealtă de desfacere SIM. După aceea, dezasamblarea e similară cu cea pentru alte produse Apple.

În video-ul iFixit, experții s-au concentrat pe EyeSight, ce nu ar fi o singură transmisiune video. În schimb, ar fi similară cu „mai multe video-uri pe care le văd ochii tăi”.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Telefon pierdut, uitat pe o bancă din lemn. Experții au dezvăluit cum găsești iPhone-ul pierdut
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
Te-ai întrebat cum găsești iPhone-ul pierdut? Există o metodă prin care îl poți localiza, chiar dacă smartphone-ul e închis.  Atunci când vine vorba de smartphone-ul pierdut, există mai multe soluții prin care acesta poate...
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
2
Femeie care rupe o țigară, îmbrăcată în gri. Experții au dezvăluit vârsta ideală pentru a te lăsa de fumat
Ce se întâmplă după ce te lași de fumat. Experții au dezvăluit schimbările care au loc în corp
Experții au dezvăluit ce se întâmplă în corp după ce te lași de fumat și schimbările rapide care pot avea loc pentru sănătatea ta. Potrivit unui nou studiu, indiferent de vârsta la care te...
Ce se întâmplă după ce te lași de fumat. Experții au dezvăluit schimbările care au loc în corp
3
Femeie blondă care își ridică ochelarii pentru a se uita în telefon pentru a ilustra soluția apple pentru cum ne afectează smartphone-urile ochii
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
Mai mulți experți susțin că telefonul ar asculta tot ce vorbești, dar există metode prin care te poți proteja.  Dacă ți s-a întâmplat vreodată să vorbești despre un anumit produs la telefon și după...
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru
4
Model generat pe calculator cu vaporul Titanic, ocean și cer, abur din vapor. Experții au vorbit despre de ce s-ar fi scufundat Titanicul
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John Astor
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost scos recent la licitație. Experții estimau că se va vinde cu 150.000 de lire sterline, dar suma finală a întrecut semnificativ așteptările.  Ceasul de...
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John Astor
5
Logo-ul Tesla, ce ar putea lansa Pi Phone în curând
Cofondatorul Facebook susține că Tesla a comis „fraudă la un nivel fantastic”. De ce crede că va duce la închisoare
Cofondatorul Facebook susține că Tesla a comis „fraudă de consum la un nivel fantastic”, motiv pentru care cineva ar putea ajunge la închisoare.  Dustin Moskovitz, miliardarul care a cofondat Facebook, a făcut unele predicții...
Cofondatorul Facebook susține că Tesla a comis „fraudă la un nivel fantastic”. De ce crede că va duce la închisoare
PARTENERI
×