Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro. Cele 5 lucruri care l-au nemulțumit pe CEO-ul Meta

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, după ce CEO-ul Meta a încercat casca de realitate mixtă, similară cu dispozitivul pe care îl oferă propria companie. 

Publicat: 15 februarie 2024, 14:13
Reclamă

Mark Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, s-a filmat în timp ce încerca noua cască de realitate mixtă oferită de Apple, numită Vision Pro. În video, CEO-ul Meta a avut puține laude la adresa produsului rival. 

În timp ce Zuckerberg a descris unele elemente ale căștii drept „interesante”, s-a concentrat mai ales pe elementele mai puțin impresionante, în opinia sa, scrie The Sun.

Apple Vision Pro a fost lansat pe 2 februarie în SUA. Cu această lansare, Apple a deschis o nouă categorie de produse în companie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro

Compania Meta, pe care o conduce Zuckerberg, are propriile căști de realitate virtuală, din seria Quest. Acestea au fost lansate inițial în 2019 și au reprezentat una dintre cele mai importante elemente din viziunea lui Zuckerberg pentru metavers.

Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, deși susține că diferența dintre acest dispozitiv și cel al propriei companii e că „fiecare are propriile calități”.

Reclamă
Reclamă

„Dar Quest e, per total, mai bun pentru majoritatea lucrurilor pentru care oamenii folosesc căști de realitate mixtă,” a declarat Zuckerberg. 

Printre problemele principale identificate de Zuckerberg se numără diferența mare de preț. Quest 3 costă 499 de dolari. Apple Vision Pro costă 3.499 de dolari. 

În video-ul publicat pe Instagram, Zuckerberg s-a arătat hotărât în preferința sa pentru Quest.

„După ce am folosit-o, nu doar că eu cred că Quest oferă o valoare mai bună,” a declarat Zuckerberg. „Dar cred că Quest e un produs mai bun, punct.” 

„Când mă uit în jur, pare că mulți oameni pur și simplu au crezut că Vision Pro o să aibă o calitate mai bună doar pentru că e Apple și pentru că e cu 3.000 de dolari mai scumpă,” a continuat CEO-ul Meta. „Dar, sincer, sunt chiar surprins că Quest e cu mult mai bun.” 

Fondatorul Facebook nu s-a filmat în timp ce purta dispozitivul Apple. Dar susține că a fost mai puțin confortabil decât Meta Quest. În plus, dispozitivul Meta nici nu are fire, spre deosebire de Vision Pro.

„Ecranul Apple are o rezoluție mai ridicată și e foarte interesant, dar am fost surprins cât de multe compromisuri au fost nevoiți să facă pentru calitate, confortul și elementelor ergonomice ale dispozitivului,” a declarat Mark Zuckerberg în video-ul în care critică Apple Vision Pro. 

Experții au demontat un Vision Pro pentru a vedea ce se află în el 

„Ambele dispozitive urmăresc mișcarea mâinilor, dar al nostru e mai precis,” a continuat Zuckerberg. „Au calități diferite.” 

În plus, CEO-ul susține că Quest are o librărie de conținut „mult mai profundă” și că utilizatorii pot urmări YouTube sau se pot juca pe Xbox cu el. Ceea ce nu ar putea face cu Vision Pro. Zuckerberg a concluzionat că Quest va câștiga competiția. Pentru că e „un model deschis”, în timp ce Apple folosește un sistem mai strict. 

După ce Apple a anunțat lansarea Vision Pro, casca de realitate mixtă, produsul ajunge în sfârșit e piață. Pentru a afla ce se află în interiorul dispozitivului, iFixit a desfăcut casca de realitate virtuală și realitate augmentată. Dar iFixit a descompus casca pentru a vedea ce alte elemente se ascund în ea. Mark Zuckerberg critică Apple Vision Pro, mai ales pentru prețul ridicat.

Cu acest test, experții au descoperit și ce elemente au contribuit cel mai mult la greutatea dispozitivului. Dar și care dintre acestea sunt cele mai scumpe de înlocuit. 

Experții iFixit au demontat casca pentru a afla ce se ascunde în interiorul Vision Pro. Deconectarea sistemului Buff Lightning de cablul bateriei e o procedură simplă, ce implică doar o unealtă de desfacere SIM. După aceea, dezasamblarea e similară cu cea pentru alte produse Apple.

În video-ul iFixit, experții s-au concentrat pe EyeSight, ce nu ar fi o singură transmisiune video. În schimb, ar fi similară cu „mai multe video-uri pe care le văd ochii tăi”.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Imagine digitală cu un virus care pare înghețat, pe fundal de roz și portocaliu, pentru a ilustra virusuri antice descoperite în permafrost
Virusurile care ucid 3.500 de oameni pe zi. Sute de milioane de persoane sunt infectate
OMS trage un semnal de alarmă despre virusurile care ucid 3.500 de oameni pe zi, într-o tendință globală alarmantă. Peste 3.500 de oameni mor zilnic din cauza virusurilor hepatice. OMS a avertizat că acest...
Virusurile care ucid 3.500 de oameni pe zi. Sute de milioane de persoane sunt infectate
2
Ploaie de meteoriți, similară cu Lyride, din 2023, pe cer albastru și mov
Cea mai veche ploaie de meteoriți descoperită vreodată va lumina cerul în aprilie. Când poți admira fenomenul spectaculos
Liridele, considerată cea mai veche ploaie de meteoriți consemnată vreodată, va lumina cerul în luna aprilie.  La scurt timp după eclipsa totală de Soare care a fost vizibilă în America de Nord e 8...
Cea mai veche ploaie de meteoriți descoperită vreodată va lumina cerul în aprilie. Când poți admira fenomenul spectaculos
3
Truong My Lan e miliardara condamnată la moarte îm Vietnam, aprilie 2024, îmbrăcată într-o bluză albă și înconjurată de soldați
Fun
Miliardara condamnată la moarte pentru fraudă. Ce sumă fantastică ar fi furat Truong My Lan
Truong My Lan e miliardara condamnată la moarte pentru fraudă în Vietnam, după ce ar fi furat o sumă imensă.  Într-unul din cele mai mediatizate procese din Vietnam, Truong My Lan, în vârstă de...
Miliardara condamnată la moarte pentru fraudă. Ce sumă fantastică ar fi furat Truong My Lan
4
Un om care arată diferența dintre un bec incendescent și unul cu LED
Invenții care au schimbat lumea. Ce inovații au îmbunătățit viața la nivel mondial
Unele invenții care au schimbat lumea continuă să fie folosite și să îmbunătățească industrii întregi, deși puțini își dau seama ce impact au avut asupra istoriei. Unele dintre trăsăturile principale ale oamenilor sunt curiozitatea...
Invenții care au schimbat lumea. Ce inovații au îmbunătățit viața la nivel mondial
5
Telefon iPhone alb, ținut în mână de o utilizatoare, pe fundal bej, cu probleme cu bateria pe ecran. Experții recomandă să ștergi această aplicație dacă vrei să prelungești durata bateriei telefonului
Greșeala care îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență
Experții au dezvăluit care e greșeala care îți „omoară” bateria telefonului, pe care o fac milioane de utilizatori în fiecare zi.  Recent, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit „sfaturi pentru durata bateriei...
Greșeala care îți „omoară” bateria telefonului. La ce obicei trebuie să renunți de urgență
PARTENERI
×