Locuri în care nu trebuie să ții telefonul. La ce riscuri te expui

Sunt anumite locuri în care nu trebuie să ții telefonul. Nu le respectă foarte mulți, dar sfaturile specialiștilor sunt clare.

Publicat: 26 martie 2022, 10:23 / Actualizat: 27 martie 2022, 11:24
Reclamă

Desigur, chiar dacă ai dezvoltat un obicei de a ține smartphone-ul în anumite locuri (cum ar fi lângă tine, pe pat, recunoaște), asta nu înseamnă că vei avea de suferit. Ci doar că e preferabil să nu o faci.

Reclamă

Există unele locuri, însă, în care nu e indicat să îți lași telefonul, pentru că te expui la anumite riscuri, potrivit experților.

Astfel de greșeli pot afecta semnificativ durata de viață a dispozitivului tău.

Locuri în care nu trebuie să ții telefonul

Atunci când vine vorba de telefonul mobil, există anumite locuri în care experții recomandă să nu îl ții niciodată. O depozitare neadecvată a telefonului mobil îi poate afecta bateria, una dintre cele mai importante componente ale sale.

Iată câteva locuri în care nu trebuie să ții telefonul mobil, potrivit The Healthy:

Reclamă
Reclamă

Nu ține telefonul în buzunar

A ține telefonul în buzunar pare cel mai firesc lucru. Până la urmă, de asta sunt făcute buzunarele – însă specialiștii cred că este o opțiune rea. Când telefoanele sunt pornite, conectate la o rețea wireless și în buzunarul tău, radiația este de două până la șapte ori mai mare decât dacă l-ai ține în poșetă sau o husă specială”, susține medicul Lilly Friedman.

Există o corelație între radiația cauzată de smartphone și creșterea tumorilor, explică ea. În plus, radiația, chiar dacă nu e la niveluri mari, poate schimba structura ADN-ului uman. Și poate afecta fertilitatea bărbaților. De altfel, Organzația Internațională de Cercetare a Cancerului a descoperit că radiația emisă de telefoane poate fi carcinogenă pentru oameni, scrie thehealthy.com. Buzunarul e unul dintre acele locuri în care nu trebuie să ții telefonul.

Nu ține telefonul pe pat sau sub pernă

A dormi cu telefonul pe pat este o idee rea, din mai multe motive. În primul rând, dacă îl ții sub pernă riști pur si simplu o acumulare de căldură și un potențial incendiu. Mai ales dacă smartphone-ul este la încărcat sau are un defect. Este de asemenea cunoscut faptul că lumina emisă de display poate afecta producția de melatonină, care induce starea de somn și poate afecta ritmul circadian. De ce ai probleme cu bateria telefonului când e frig. Patul se numără printre acele locuri în care nu trebuie să ții telefonul mobil.

Toate acestea duc la tulburări de somn și la afectarea stării de sănătate, cred cei de la National Sleep Foundation. Nu este de neglijat nici radiația emisă de aceste device-uri. În special când sunt aproape de zone vitale ale organismului.

Nu lipi telefonul de ureche sau față

A ține telefonul lipit de față este o rețetă sigură pentru ca bacteriile să se transfere de pe o suprafață pe alta rapid și fără ca tu să sesizezi. Iar toți au de suferit. Te-ai putea trezi cu acnee, iritații pe piele sau chiar riduri, susțin cei de la Allure.

Încearcă să ții telefonul la distanță de pielea ta. Poți discuta cu difuzorul deschis sau cu căști cu microfon, soluții există. Potrivit experților, lângă față e unul dintre acele locuri în care nu trebuie să ții telefonul mobil.

Efectele negative nu se văd pe loc, dar există riscul să se adune în timp. La fel ca și cele pozitive. E mai bine să te ferești din timp. Cum scurtezi viața bateriei telefonului mobil fără să îți dai seama.

Nu ține telefonul în baie

S-ar putea să te simți vinovat, dar nu ești singurul. A merge cu telefonul la toaletă pare ceva firesc, dar experții în sănătate nu țin la firesc, ci la fapte. Orice device care este aproape de vasul de toaletă poate fi expus la virusuri și bacterii din aer, arată un studiu publicat în Applied and Environmental Microbiology. Baia se numără printre acele locuri în care nu trebuie să ții telefonul.

„Detecția bacteriilor și a virusurilor din baie după tragerea apei din WC indică faptul că microbii rămân în aer suficient de mult cât să se depună pe suprafețe, cred experții.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Hacker care lucrează pe un laptop, într-o cameră de circuite. Există numeroase secrete de securitate cibernetică ale hackerilor
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Secrete de securitate cibernetică ale hackerilor. Cum îți poți proteja dispozitivele
Degetul unui utilizator care închide un laptop Windows, cu butonul de închidere. Mulți se întreabă cum trebuie să închizi computerul Windows
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Cum trebuie să închizi computerul Windows, de fapt. Cei mai mulți utilizatori o fac greșit
Telefon cu modul avion pe ecran și degetul unui utilizator. Mulți utilizatori s-au întrebat ce e modul avion
Ce e modul avion și ce se poate întâmpla dacă nu îl activezi în timpul zborului
Ce e modul avion și ce se poate întâmpla dacă nu îl activezi în timpul zborului
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×