iPhone 15 a fost dezvăluit. Cum arată cel mai nou smartphone Apple

Noul iPhone 15 a fost dezvăluit în cadrul celui mai recent eveniment Apple, organizat pe 12 septembrie 2023. Dincolo de noua serie de smartphone-uri, Apple a prezentat și alte dispozitive inedite.

Publicat: 12 septembrie 2023, 21:28
Reclamă

În fiecare an, fanii Apple așteaptă marea dezvăluie din septembrie, când gigantul tech introduce noua serie iPhone. De această dată, Apple a prezentat noua serie iPhone 15, ce include îmbunătățiri față de modelele precedente, dar și un preț pe măsură. 

Unele dintre zvonurile iPhone 15 din ultima perioadă au fost confirmate în cadrul evenimentului.

În plus, Apple a prezentat și noi modele de smartwatch-uri, spre încântarea fanilor, scrie Tech Radar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

iPhone 15 a fost dezvăluit

Evenimentul Apple Wanderlust a fost transmis live, pe 12 septembrie. Pe scebă a apărut Tim Cook, care a anunțat că firma va prezenta 2 dispozitive inedite: noile smartwatch-uri și seria iPhone 15.

În cadrul evenimentului în care a fost dezvăluit iPhone 15, Apple a avut și un video amuzant, în care a scos în evidență modurile în care compania încearcă să folosească surse sustenabile și regenerabile pentru afacerea sa. În acest segment, Mama Natură (jucată de Octavia Spencer) vine la sediul companiei și e informată de toate acțiunile pe care le-a luat Apple (precum plantarea copacilor în locuri precum Paraguay și Brazilia).

Reclamă
Reclamă

Apple a anunțat că va renunța la folosirea pielii naturale în produsele sale și crearea unui nou material, numit FineWoven. În plus, compania are un parteneriat cu Hermes și Nike pentru seria se ceasuri smart Apple Watch 9.

Iată ce detalii au fost dezvăluite despre seria iPhone 15:

iPhone 15 și 15 Plus

iPhone 15 e modelul de bază oferit de companie. Are un design ce include Dynamic Island, cu mai multe opțiuni de interacțiune decât varianta oferită de seria iPhone 14. Dispozitivul e dotat cu Super Retina XR Display, mai luminos decât modelele precedente.

Potrivit Apple, pentru prima dată la un smartphone, iPhone 15 are o carcasă care are culoarea integrată în ea. Modelul e disponibil în 5 culori diferite – roz, galben, albastru, verde și negru, în culori mai puțin saturate, așa cum s-a zvonit.

Modelul are un ecran de 6.1 inchi, pe când modellul Plus va avea unul de 6.7 inchi. La nivel de cameră, senzorul principal are 48 MP, cu un sistem care poate comprima dimensiunea camerei, fără pierderea calității. Are și un senzor 2x telefoto de 12 MP, cu zoom continuu în modul video.

iPhone 15 a fost dezvăluit alături de noi opțiuni pentru a realiza fotografii portret. Cu ajutorul învățării automate, dispozitivul poate detecta automat când se află în imagine un om, pentru a putea schimba fotografia în modul portret după ce a fost realizată. Dispozitivul e dotat cu cipul A16 Bionic, introdus inițial cu iPhone 14.

Dincolo de tehnologia wireless integrată în smartphone, compania a introdus și o variantă de Ultra Wideband care permite o conexiune între telefoane la distanțe de 3x mai mari decât până acum. Opțiunea Emergency SOS via satelit, introdusă anul trecut, e disponibilă deja în 12 țări și va putea fi accesată și în Spania și Elveția de luna viitoare.

Așa cum s-a zvonit, Apple a introdus sistemul USB-C pentru noua serie iPhone 15. Prețul de pornire pentru iPhone 15 e de 799 de dolari.

Ce preț vor avea iPhone 15 și 15 Plus

Varianta Plus are o bateria cu o capacitate mai mare decât varianta iPhone 15. Cu un preț de pornire de 899 de dolari, iPhone 15 Plus e disponibil cu un ecran de 6.7 inchi.

Include numeroase opțiuni similare cu iPhone 15.

iPhone 15 Pro și Pro Max

iPhone 15 Pro a fost dezvăluit în cadrul aceluiași eveniment. Așa cum s-a zvonit în ultimele luni, modelele Pro ale seriei au un șasiu din titan, un material mai rezistent, cu cele mai mici margini introduse pe un iPhone până acum. În interior, Apple folosește aluminiu 100% reciclat, o premieră pentru iPhone. Exteriorul are și o nouă textură, ce oferă o experiență tactilă diferită. Culorile disponibile sunt negru, alb, albastru și gri.

Modelul are un ecran de 6.1 inchi (pe când modelul Pro Max are un display de 6.7 inchi).

Una dintre cele mai mari schimbări e introducerea butonului Action, ce va înlocui butonul cu slide de pe marginea celorlalte modele. Oferă mai multe opțiuni decât varianta veche, ce muta între silențios și activ.

iPhone 15 Pro e dotat cu cipul A17 Pro, în premieră pentru smartphone-urile Apple, ce promite o viteză mai mare decât alte telefoane și chiar decât și unele PC-uri performante. Telefonul are GPU cu 20% mai mare decât modelele precedente.

Apple a prezentat acest cip drept „cel mai rapid al oricărui smartphone” lansat până acum. Cu ajutorul vitezei inedite, poate oferi o experiență mai complexă pentru gaming pe telefon. Potrivit prezentării, unele jocuri video disponibile până acum doar pe console și PC, precum cele din seria Resident Evil, sunt accesibile acum și pe iPhone 15 Pro. În 2024, utilizatorii vor putea juca pe smartphone și Mirage, cel mai nou joc din seria Assassin’s Creed, creată de Ubisoft.

La fel ca celelalte modele, varianta Pro are conectori USB-C, dar cu viteze de 20x mai mari decât USB2. Va avea un cablu USB3, ce permite un transfer mult mai rapid.

Ce preț vor avea iPhone 15 Pro și 15 Pro Max

Din punct de vedere al camerei, a fost dezvăluit faptul că iPhone 15 Pro are un senzor principal de 48 MP, mai mare decât cel oferit de iPhone 15. Night Mode a fost îmbunătățit din punct de vedere al detaliilor ce pot fi surprinse acum într-o singură imagine.

Modelul e dotat și cu un senzor 3x telefoto și un senzor cu zoom optic 5x de 12 MP. Are și un senzor UltraWide de 12 MP. Au fost introduse îmbunătățiri și la nivelul stabilizării, caracterizate drept cele mai eficiente „pentru orice smartphone de până acum”.

Potrivit Apple, utilizatorii pot realiza acum și video-uri „spațiale” (cu Spatial Video), care oferă o surprindere mai detaliată a imaginilor.

La nivel de preț, modelul iPhone 15 Pro are un preț de pornire de 999 de dolari, pe când cel Pro Max costă 1199 pentru varianta cu 256 GB spațiu de stocare.

Apple a dezvăluit și noi modele Apple Watch 9

În cadrul aceluiași eveniment de pe 12 septembrie 2023, Apple a dezvăluit și seria Apple Watch 9. Compania a introdus o nouă opțiune inedită, prin care ceasul smart poate fi controlat prin gesturi, fără să fie nevoie să atingi display-ul.

Pentru seria Apple Watch 9, dispozitivele vor fi disponibile în 2 variante – fie din aluminiu, fie din oțel inoxidabil. Varianta din aluminiu e disponibilă în 5 culori: roz, starlight, roșu, argintiu și midnight. Cea din oțel inoxidabil e disponibilă în nuanțele auriu, argintiu și grafit.

Smartwatch-urile au un cip S9, mai rapid și eficient decât varianta S8.

Apple Watch Ultra 2

E cel mai avansat ceas smart Apple lansat până acum. De la lansarea sa, alături de seria iPhone 14, Ultra a fost folosit în numeroase medii extreme.

Alături de iPhone 15, a fost dezvăluit și Apple Watch Ultra 2. La fel ca celelalte dispozitive din seria Watch 9, ceasul are un cip Apple S9. Cu o singură încărcare, babteria ceasului rezistă 36 de ore de uz activ sau 72 de ore de uz minim. Dispozitivul e dotat și cu Apple S9 SiP, cel mai eficient display lansat de companie până acum. Are un preț de 799 de dolari și va fi disponibil pentru livrare pe 22 septembrie.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Cele 4 modele din seria iPhone 15, expuse pe un fundal de lemn deschis la culoare și un suport alb, lansate pe 12 septembrie 2023, pentru a ilustra cum să verifici dacă ai cumpărat un iPhone 15 nou original
Cum îți dai seama că ai cumpărat un iPhone 15 nou original. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului
Cum îți dai seama că ai cumpărat un iPhone 15 nou original. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului
Model iPhone 15 Pro Max, pe roz, pe un fundal alb, similar cu iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max. Care sunt diferențele dintre cele 2 smartphone-uri Apple
iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Pro Max. Care sunt diferențele dintre cele 2 smartphone-uri Apple
Utilizator care ține un telefon în mână, cu logo-ul iOS 17 pe ecran, pe fundal galben, acum că Apple lansează iOS 17
Apple lansează iOS 17. Ce trebuie să știi despre noul sistem de operare
Apple lansează iOS 17. Ce trebuie să știi despre noul sistem de operare
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Un utilizator care ține un telefon în mână cu Google pe ecran, pentru a ilustra ce știe Google despre tine, cu lumină albastră pe fundal
Ce știe Google despre tine. Listele ascunse din telefonul tău care îți pot dezvălui ce date personale deține gigantul tech
Te-ai întrebat vreodată ce știe Google despre tine? Gigantul tech adună o cantitate surprinzătoare de date personale, uneori fără să îți dai seama.  Din fericire, există un mod simplu prin care poți verifica la...
Ce știe Google despre tine. Listele ascunse din telefonul tău care îți pot dezvălui ce date personale deține gigantul tech
2
Bufniță albă, cu cioc negru și ochi galbeni, care se uită surprinsă spre cameră și spre cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului
Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă
Experții au dezvăluit care e cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului, ce influențează și azi evoluția celorlalte specii. Prădătorul care consumă cel mai mult are un impact ecologic semnificativ și consumă o treime...
Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă
3
Oameni care sărbătoresc o zi de naștere, cu un tort, pentru a ilustra cât de comună e data ta de naștere
Fun
Cât de comună e data ta de naștere. Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global
Te-ai întrebat vreodată cât de comună e data ta de naștere? Cele mai multe zile de naștere au loc într-o lună pe care puțini ar ghici-o.  Atunci când vine vorba de zilele de naștere,...
Cât de comună e data ta de naștere. Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global
4
Mormântul faraonilor Ramses V și VI, în auriu, din Egipt, similar cu o descoperire fantastică în Egipt realizată recent
Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
Experții au făcut o descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”, într-o structură scufundată sub ape. În timp ce explorau un canal de pe coasta mediteraneană a Egiptului, arheologii au descoperit un...
Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții
5
Casetă VHS neagră care e introdusă într-un player, unul dintre gadgeturi vechi care costă acum o avere
Gadgeturi vechi care costă o avere acum. Ce dispozitive valoroase s-ar putea ascunde în casa ta
Unele gadgeturi vechi care costă o avere acum s-ar putea găsi chiar în locuința ta și se vând cu sume impresionante la licitații sau online. În ultimele decenii, tehnologia a avansat semnificativ. Chiar dacă...
Gadgeturi vechi care costă o avere acum. Ce dispozitive valoroase s-ar putea ascunde în casa ta
PARTENERI
×