Galaxy S24 a fost dezvăluit. Cum arată „telefonul viitorului” lansat de Samsung

Samsung Galaxy S24 a fost dezvăluit pe 17 ianuarie 2024, în cadrul unui eveniment transmis în direct din California. 

Publicat: 17 ianuarie 2024, 20:37
Reclamă

După luni de zvonuri și informații neoficiale, Samsung a dezvăluit în sfârșit noua serie de smartphone-uri Galaxy 24. Seria include 3 telefoane, care au surprins fanii și au atras atenția cu cele mai recente îmbunătățiri.

Încă de la începutul evenimentului, prezentarea s-a concentrat pe inteligența artificială și integrarea sa în noile dispozitive, scrie Tech Radar.

Această schimbare nu e surprinzătoare, dată fiind atenția oferită de Samsung acestei noi tehnologii în ultima perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Galaxy S24 a fost dezvăluit

Începând cu seria S24, numit „telefonul viitorului”, Samsung promite susținere pentru actualizări timp de 7 ani, un beneficiu notabil în industrie. 

În cadrul evenimentului, Samsung Galaxy S24 a fost dezvăluit alături de celelalte 2 smartphone-uri din serie, S24 Plus și Ultra. Telefoanele sunt dotate cu sistemul Galaxy AI, ce promite o nouă experiență pentru utilizatori.

Reclamă
Reclamă

Iată cele mai mari anunțuri de la evenimentul Galaxy Unpacked:

Galaxy AI

Sistemul promite să eficientizeze traducerile în timp real, în timpul conversațiilor. Atunci când primești sau faci un apel într-o limbă pe care nu o cunoști, atunci sistemul oferă traduceri audio în timp real și traducere scrisă. În cadrul evenimentului a fost dat exemplul unei rezervări telefonice care a avut loc în engleză și spaniolă.

„E ca și cum ai avea un traducător personal în apelul tău,” a declarat prezentatorul. La lansare, sunt disponibile traduceri în 13 limbi diferite.

Funcția e disponibilă și pentru conversațiile față în față, în cazul în care ai nevoie de traducere. În plus, opțiunea e integrată și în tastatură, pentru a eficientiza procesul. 

Samsung Galaxy S24 a fost dezvăluit cu acest nou sistem AI, ce poate oferi un exemplu despre cum va fi integrată această tehnologie la nivelul întregii industrii. În cadrul evenimentului, a fost demonstrat și cum un mesaj e tradus de sistem în timp real. 

În plus, există și posibilitatea de a alege un anumit ton pentru mesajele pe care le trimiți, de la formal, la colocvial, în Google Messages, cu ajutorul noului Gemini. Funcția e disponibilă și pentru mesajele publicate pe rețelele de socializare sau în alte platforme.

Galaxy AI poate rezuma și mesajele de grup, pentru momentele în care nu poți fi atent la fluxul conversației. Sistemul e integrat și în Google Maps și cu Android Auto. 

Dincolo de aceste funcții, Galaxy AI promite și o productivitate mai mare pentru utilizatori. De la rezumate de la cursurile de facultate, la un scris mai frumos în Samsung Notes și organizarea notițelor, opțiunea promite numeroase noi îmbunătățiri pentru sarcini zilnice. 

Într-un parteneriat Samsung și Google, compania promite o nouă modalitate de căutare pe Internet. 

Hiroshi Lockheimer a urcat pe scenă pentru a vorbi despre cum noua serie Samsung Galaxy S24 integrează modelul Gemini pentru a oferi o nouă metodă de Google search. Samsung Galaxy S24 a fost dezvăluit cu această nouă funcție.

Cu ajutorul AI, funcția promite sa poată găsi informații doar prin încercuirea unei imagini sau informații de pe ecran, pentru a afla mai multe detalii despre acel lucru. 

Astfel, cu un gest simplu, nu mai trebuie să schimbi între aplicații pentru a afla ce informații dorești. Potrivit prezentării, Google ar folosi doar aria pe care ai ales-o tu de pe ecran pentru a căuta informații pe Internet. Potrivit prezentării, pot fi căutate și informații trimise în mesaje de către prieteni, precum recomandări pentru restaurante. 

Circle to Search va fi disponibil pe toate telefoanele din seria Samsung Galaxy S24.

Seria Samsung Galaxy S24

La eveniment, dincolo de funcțiile AI care au fost introduse, atenția a fost captată de cele mai noi smartphone-uri din serie. Samsung Galaxy S24 Ultra a fost dezvăluit cu abilitățile vizuale impresionante.

Prezentat drept un smartphone avansat, S24 Ultra are zoom optic 5x, cu NPU, care promite că nu va afecta calitatea imaginii, chiar și atunci când imaginile sunt tăiate.

Telefonul promite să folosească AI și pentru a produce o imagine ideală, din mai multe fotografii surprinse de camere.

Seria Galaxy S24 include cele mai bune camere Samsung lansate până acum. Include și funcția Nightography, care promite fotografii de calitate ridicată chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Samsung are un parteneriat și cu Instagram, pentru a dezvolta o „nouă experiență vizuală”. Funcția promite că nu va afecta calitatea imaginii atunci când e încărcată pe rețelele de socializare.

Motorul Pro Vision oferă nu doar o calitate mai bună a imaginii surprise, dar și sugestii atunci când vine vorba de potențiale editări. AI promite și mutarea unui obiect din imagine fără să fie evidentă schimbarea.

În plus, video-urile pot fi încetinite prin noua funcție slow motion, integrată în Pro Vision. Pentru prezentare, la eveniment au fost incluse și imagini cu Mr. Beast, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut de pe YouTube.

Cât costă Samsung Galaxy S24

Atunci când vine vorba de specificațiile tehnice, seria Galaxy S24 include numeroase îmbunătățiri față de cea precedentă.

Potrivit Samsung, aceasta e și cea mai rezistentă serie de smartphone-uri de până acum. Compania a optat pentru carcase din titan. Smartphone-urile sunt mai subțiri decât cele lansate de până acum.

Modelul de bază Samsung Galaxy S24 a fost dezvăluit cu un ecran AMOLED de 6.2 inchi. E disponibil în 2 variante, cu spațiu de stocare de 128 GB sau 256 GB și 8 GB RAM. Are un preț de pornire de 799 de dolari.

În SUA, dispozitivul va fi dotat cu un procesor Qualcoom Snapdragon 8 Gen 3. Pe celelalte piețe, smartphone-ul va fi dotat cu un procesor Samsung Exynos 2400. Are o baterie de 4.000 mAh, ce permite încărcare wireless de 15 W. Pe spate are un sistem cu 3 camere. Cea principală are 50 MP, la care se adaugă una de 12 MP și una de 10 MP. Camera selfie are 12 MP.

Samsung Galaxy S24 Plus are un ecran AMOLED de 6.7 inchi, cu aceleași procesoare disponibile ca modelul de bază. Are 12 GB RAM și e disponibil în 2 variante, în funcție de spațiul de stocare: 256 sau 512 GB. Samsung Galaxy S24 Plus are un preț de pornire de 999 de dolari.

La nivelul bateriei, reprezintă o îmbunătățire față de modelul de bază, cu o capacitate de 4.900 mAh.

Aceste 2 dispozitive sunt disponibile în 4 nuanțe: Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet și Amber Yellow.

Galaxy S24 Ultra e cel mai avansat smartphone lansat de Samsung până acum

La eveniment a fost dezvăluit și Samsung Galaxy S24, cel mai avansat smartphone lansat de companie până acum. E disponibil în 4 nuanțe: Titanium Black, Titanium Yellow, Titanium Violet și Titanium Gray.

E dotat cu un ecran AMOLED de 6.8 inchi. La nivel mondial, va fi dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Are 12 GB RAM și poate fi achiziționat în 3 variante: cu 256 GB, 512 GB sau 1 TB spațiu de stocare.

Camera principală spate are 200 MP. E acompaniată de alți 2 senzori, unul ultrawide de 12 MP și unul telefoto de 50 MP. Camera selfie are 12 MP.

Capacitatea bateriei e de 5.000 mAh, cu încărcare wireless 15 W. Samsung Galaxy S24 Ultra are un preț de pornire de 1.299 de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk și fiul lui, X, pe scenă la evenimentul Time, decembrie 2021. Mulți s-au întrebat cine sunt mamele copiilor lui Elon Musk
Ce i-ar sfătui Elon Musk pe copiii săi atunci când vine vorba de carieră. Miliardarul și-a dezvăluit îngrijorarea
Ce i-ar sfătui Elon Musk pe copiii săi atunci când vine vorba de carieră. Miliardarul și-a dezvăluit îngrijorarea
Simbol Apple, pe fundal gri, cu un căpat al încărcătorului. Apple a dezvăluit recent accident o actalizare importanta
Apple a anunțat evenimentul Let Loose pe 7 mai. Ce dispozitive mult așteptate ar dezvăluit gigantul tech
Apple a anunțat evenimentul Let Loose pe 7 mai. Ce dispozitive mult așteptate ar dezvăluit gigantul tech
Utilizator care ține în mână un telefon cu un semn de baterie deasupra, pentru a ilustra aplicațiile care îți golesc bateria telefonului
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mânerul din plafonul gri al mașinii, care e ținut de un pasager
Fun
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
Puțini știu la ce folosește mânerul din plafonul mașinii, pe care mulți pasageri îl folosesc nu pentru rolul său original. Unele componente ale mașinii au roluri specifice, pe care nici măcar șoferii nu le...
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
2
Luna Roz, pe fundal mov, cu copaci în față, similară cu cea din 2022
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
Luna Roz 2024 va avea loc în luna aprilie, când pe cer poate fi observat un alt fenomen inedit, ploaia de meteoriți Lyridele.  La doar câteva săptămâni după eclipsa solară de la începutul lunii,...
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
3
Persoană care ține un laptop pe genunchi, cu o imagine learn romanian pe ecran și steagul României, pentru a ilustra cât de grea e limba română
Fun
Cât de grea e limba română pentru americani. Experții au dezvăluit harta celor mai dificile limbi europene
Experții au dezvăluit cât de grea e limba română pentru americani și vorbitorii nativi de limba engleză, în comparație cu alte limbi europene.  Pentru vorbitorii de limba engleză, se pare că româna e mai...
Cât de grea e limba română pentru americani. Experții au dezvăluit harta celor mai dificile limbi europene
4
Bill Gates, la evenimentul International Import Expo, China, 2018. Stă într-un fotoliu alb și e îmbrăcat într-un costum închis la culoare. Bill Gates a recunoscut recent care a fost cea mai mare greseala din cariera sa
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
Bill Gates a dezvăluit care sunt singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit propriilor sale estimări legate de modul în care va schimba inteligența artificială societatea. Atunci când vine vorba de avansul...
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
5
Bărbat care ține smartphone în mână cu ecran albastru. În față are un laptop deschis. Are un simbol de securitate, ca atunci când vrei să te asiguri că cineva îți urmărește telefonul
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone. Ce reguli sunt obligatorii
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone din acest teritoriu va schimba și modul în care funcționează unele dintre cele mai mari platforme. Regulamentul UE privind piețele digitale, numit și Digital Markets...
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone. Ce reguli sunt obligatorii
PARTENERI
×