Gadgeturi vechi care costă o avere acum. Ce dispozitive valoroase s-ar putea ascunde în casa ta

Unele gadgeturi vechi care costă o avere acum s-ar putea găsi chiar în locuința ta și se vând cu sume impresionante la licitații sau online.

Publicat: 18 septembrie 2023, 12:51
Reclamă

În ultimele decenii, tehnologia a avansat semnificativ. Chiar dacă unele dispozitive par depășite, pot să valoreze o avere, pentru că sunt cumpărate de colecționari. Nu orice dispozitiv vechi intră în această categorie, desigur. 

Dar unele dintre ele ajung să coste mii de dolari, în funcție de condiția în care se află, scrie Daily Mail

O parte din gadgeturile valoroase nu sunt atât de vechi, dar fac parte din ediții limitate, lansate în ultimele 2 decenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gadgeturi vechi care costă o avere acum

Unele dintre dispozitive se vând la licitații online, pe platforme precum eBay. Pot să ajungă la sume imense, chiar și 60.000 de dolari.

Pentru astfel de prețuri, dispozitivele trebuie să fie în condiție perfectă și, preferabil, în cutiile originale. 

Reclamă
Reclamă

Iată unele gadgeturi vechi care costă o avere acum: 

Un iPod de primă generație

Apple a lansat primul iPod pe 23 octombrie 2001, cu 8 ani înainte să ajungă primul iPhone pe piață. Dispozitivul a reprezentat un succes semnificativ pentru companie și a schimbat modul în care utilizatorii ascultau muzică. Nu mai era nevoie să se bazeze pe CD-uri sau casete pentru a se bucura de muzică atunci când se aflau pe drum. 

Primul iPod permitea utilizatorilor să salveze până la 1.000 de cântece, din care puteau alege. Un iPod de primă generație, în cutia originală din 2001, nedeschisă, s-a vândut la licitație la începutul acestei luni cu 29.000 de dolari. 

Pe eBay, unele dintre aceste dispozitive pot să coste chiar și 60.000 de dolari, precum un iPod Classic din prima generație. 

Tamagotchi

Printre aceste gadgeturi vechi care costă acum o avere se numără și micul Tamagotchi. Lansat inițial în 1996 în Japonia, dispozitivul permitea utilizatorilor să aibă grijă de un animal virtual, pe care trebuiau să îl hrănească și să se joace cu el. Conceptul a fost folosit de numeroase jocuri de-a lungul anilor. 

Vezi mai multe gadgeturi vechi foarte valoroase în GALERIA FOTO!

Tamagotchi albastru ținut în mână de un copil, care se numără printre aceste gadgeturi vechi care costă acum o avere
Tamagotchi e unul dintre cele mai cunoscute dispozitive de gaming din anii 1990 / Shutterstock

Atunci când a fost lansat, dispozitivul costa 18 dolari. Bandai, creatorul Tamagotchi a relansat dispozitivul în 2018, cu un preț de aproximativ 20 de dolari. 

Dispozitivele Tamagotchi originale costă mult mai mult însă. O pereche de Tamagotchi se vând acum pe eBay pentru 3.500 de dolari. 

Game Boy Pocket Limited Edition Ice Blue

Game Boy Pocket Limited Edition Ice Blue e un exemplu de dispozitiv care costă acum o avere pentru că face parte dintr-o ediție limitată. Lansat inițial în 1996, gadgetul costă 3.500 de dolari pe eBay.

Varianta Kiwi a gadgetului costă și 18.000 de dolari. Atunci când a fost lansat inițial pe 3 septembrie 1996, Game Boy Pocket Limited Edition Ice Blue costa în jur de 90 de dolari. 

Motorola Dynatac 8000x

Printre aceste gadgeturi vechi care costă acum o avere se numără și un dispozitiv care a schimbat piața tech. Pe 3 aprilie 1973, Martin Cooper, un angajat Motorola, a realizat un apel telefonic istoric pe un Motorola DynaTAC 8000X. Acesta e considerat primul telefon mobil public. 

Află și de ce Martin Cooper, „părintele mobilului”, e „devastat” de cum sunt folosite telefoanele azi.

E și primul telefon mobil portabil și are o greutate de 800 de frame. Cu ajutorul lui, utilizatorii puteau vorbi 30 de minute. 

Unul din aceste dispozitive se vinde cu peste 55.000 de dolari pe eBay în acest moment. 

Casete VHS

Dacă te-ai uitat la filme pe casete VHS în copilărie, atunci știi ce impact semnificativ au avut. Dar tehnologia a fost înlocuită de altele, mai eficiente.

Unele casete VHS pot costa o avere azi, pentru că sunt căutate de colecționari. Dar doar modelele care sunt în condiție perfectă și care nu au fost vizionate pot costa mii de dolari. 

Potrivit eBay, peste 250.000 de casete VHS sunt vândute anual pe platformă și generează venituri de peste 3 milioane de dolari.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Imagine cu un router alb, cu 3 antene și grilaj de metal. Se află pe un birou alb, lângă un ghiveci alb, cu o plantă verde. Nu mulți știu care e diferența dintre router și modem. Experții au oferit sfaturi și despre unde trebuie să pui routerul Wifi
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
Ray-Ban Meta, ochelari smart care au fost dezvăluiți în septembrie 2023, de culoare neagră, ținuți în mână
Meta ar lansa ochelari AR. Ce a dezvăluit compania despre proiectul inedit 
Meta ar lansa ochelari AR. Ce a dezvăluit compania despre proiectul inedit 
Dispozitiv iPad care stă pe o masă galbenă. Find My e opțiunea care triplează durata bateriei dispozitivului iPad
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
Schimbarea iPad Pro așteptată de fani. Ce funcție inedită ar putea avea noul dispozitiv Apple
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Mânerul din plafonul gri al mașinii, care e ținut de un pasager
Fun
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
Puțini știu la ce folosește mânerul din plafonul mașinii, pe care mulți pasageri îl folosesc nu pentru rolul său original. Unele componente ale mașinii au roluri specifice, pe care nici măcar șoferii nu le...
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
2
Luna Roz, pe fundal mov, cu copaci în față, similară cu cea din 2022
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
Luna Roz 2024 va avea loc în luna aprilie, când pe cer poate fi observat un alt fenomen inedit, ploaia de meteoriți Lyridele.  La doar câteva săptămâni după eclipsa solară de la începutul lunii,...
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
3
Persoană care ține un laptop pe genunchi, cu o imagine learn romanian pe ecran și steagul României, pentru a ilustra cât de grea e limba română
Fun
Cât de grea e limba română pentru americani. Experții au dezvăluit harta celor mai dificile limbi europene
Experții au dezvăluit cât de grea e limba română pentru americani și vorbitorii nativi de limba engleză, în comparație cu alte limbi europene.  Pentru vorbitorii de limba engleză, se pare că româna e mai...
Cât de grea e limba română pentru americani. Experții au dezvăluit harta celor mai dificile limbi europene
4
Bill Gates, la evenimentul International Import Expo, China, 2018. Stă într-un fotoliu alb și e îmbrăcat într-un costum închis la culoare. Bill Gates a recunoscut recent care a fost cea mai mare greseala din cariera sa
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
Bill Gates a dezvăluit care sunt singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit propriilor sale estimări legate de modul în care va schimba inteligența artificială societatea. Atunci când vine vorba de avansul...
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
5
Bărbat care ține smartphone în mână cu ecran albastru. În față are un laptop deschis. Are un simbol de securitate, ca atunci când vrei să te asiguri că cineva îți urmărește telefonul
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone. Ce reguli sunt obligatorii
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone din acest teritoriu va schimba și modul în care funcționează unele dintre cele mai mari platforme. Regulamentul UE privind piețele digitale, numit și Digital Markets...
Decizia UE care va afecta toți utilizatorii de smartphone. Ce reguli sunt obligatorii
PARTENERI
×