Proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici măcar miliardarii lumii. De ce e aproape imposibil de cumpărat

Proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici măcar miliardarii lumii se află într-o zonă la mare căutare, dar achiziționarea ei e dificilă.

Publicat: 29 mai 2024, 12:28
Reclamă

Numită Pokapu, proprietatea se află într-una din cele mai căutate zone din Noua Zeelandă. A fost creată special pentru a satisface gusturile de lux ale miliardarilor, cu acces rapid la ski, golf și podgorii renumite la nivel mondial. 

Se află la doar câteva minute de un mic aeroport, dar e îndeajuns de izolată pentru ca viitorii proprietari să nu aibă de-a face cu aglomerația, scrie Bloomberg

În plus, are și propriul lac, dincolo de reședința de lux. Dar proprietatea nu poate fi achiziționată de oricine, indiferent de avere. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici măcar miliardarii lumii

Proprietatea se află în Noua Zeelandă, țară ce are una dintre cele mai dure interdicții atunci când vine vorba de achiziționarea reședințelor de către străini. Doar cetățenii din Noua Zeelandă, cei care au reședința fiscală acolo și cetățenii australieni și singaporezi se bucură de acest beneficiu. Noua Zeelandă e și una dintre singurele țări din lume cu aer curat, potrivit OMS.

Proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici măcar miliardarii lumii se află într-o țară cu o populație de aproximativ 5 milioane de oameni. Restricția a fost introdusă pentru a preveni miliardarii americani să cumpere pământ și proprietăți, în detrimentul localnicilor. 

Reclamă
Reclamă

Casa de 609 metri pătrați are 3 dormitoare și se află la poalele munților The Remarkables. Locuința a fost construită de proprietarul actual la începutul anilor 2000, ce i-a oferit și denumirea de Pokapu. A fost scoasă la vânzare în urmă cu 18 luni pentru 7.9 milioane de dolari. 

„Dacă nu ar exista aceste restricții, am fi vândut-o deja de 10 ori,” a declarat Russell Reddell, agent imobiliar din Noua Zeelandă. Se pare că există un „interes semnificativ” atunci când vine vorba de proprietate. Aceasta se întinde pe 40 de hectare, o atracție pentru cumpărătorii străini. 

În urma unui scandal din 2018 în care a fost implicat Peter Thiel, cofondatorul PayPal, ce ar fi vrut să cumpere un pașaport neozeelandez, prim-ministra de atunci, Jacinda Arden, a impus restricțiile. Cu legile actuale, cei care nu sunt rezidenți în Noua Zeelandă pot doar să investească în clădiri care sunt construite acum. În plus, trebuie să le vândă după ce casele sunt finalizate. 

Investitorii străini vor să cumpere proprietăți în Noua Zeelandă 

Ca urmare, proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici miliardari a rămas nevândută. Înainte de 2018, țara devenise o atracție pentru elitele din Silicon Valley. Miliardarii americani cumpărau reședințe izolate și își construiau vile imense. 

Noul prim-ministru Christopher Luxon a promis că va introduce o nouă lege. Aceasta ar permite străinilor să cumpere proprietăți în Noua Zeelandă cu valoare de peste 2 milioane de dolari. Dar acestea ar veni cu o taxă de 15%. 

În acest moment, există puține motive pentru care cineva ar vrea să devină rezident în Noua Zeelandă. Pentru a avea reședința fiscală acolo, un individ trebuie să petreacă 183 de zile în țară. Pe o perioadă de 12 luni. Dacă acest țel e atins, rezidenții trebuie să plătească impozit pe venituri globale. Chiar dacă acele fonduri nu ajung în Noua Zeelandă. 

Află și care sunt țările cu cele mai bune sisteme de educație, potrivit experților.

Ca urmare, proprietatea de lux de care nu se pot atinge nici măcar miliardarii lumii a rămas nevândută. 

Pentru că Noua Zeelandă are reguli atât de stricte, investitorii au cumpărat proprietăți în alte state. 

„Avem o listă de cetățeni americani. Care vor oportunitatea de a cumpăra o casă aici și de a investi aici,” a declarat Mark Harris, fondatorul Sotheby’s International Realty din Noua Zeelandă. Pentru că procesul e atât de dificil, investitorii „ajung să se intereseze în Australia. Sau alte locuri, pentru că e mai ușor de investit acolo”.

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Doza de suc Coca Cola în nisip, după ce Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Fun
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Un turist a lăsat o doză de suc pe insula celui mai izolat trib din lume. De ce ar fi putut să ucidă toți băștinașii acest „tribut”
Imagine cu o pădure de brazi, surprinsă din aer. Li se văd vârfurile verzi
Câți copaci există în China. Experții au folosit drone și lasere pentru a afla numărul real
Câți copaci există în China. Experții au folosit drone și lasere pentru a afla numărul real
Femeie care bagă în gura 2 tablete de gumă, pentru a ilustra riscul la care te expui când o mesteci
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Doi astronauți, lângă Stația Spațială Internațională, în spațiu, cu Pământul pe fundal. Acolo vor ajunge și astronauții amatori care au plătit câte 55 de milioane de dolari pentru misiune
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Puțini știu riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte, un drum care are efecte semnificative asupra corpului lor. Călătoriile mai lungi în spațiu vor avea loc în următoarele decenii. Pentru a...
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
2
Utilizator care are un telefon cu WhatsApp pe ecran. Experții au dezvăluit cum poți verifica dacă ți-a fost citit mesajul pe Android
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Dacă îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp, s-ar putea să ai o trăsătură pe care psihologii au scos-o în evidență.  Mesajele vocale tind să dividă utilizatorii. Unii dintre ei adoră să le...
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
3
Femeie care a adus un laptop pe avion și îl folosește
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
Experții au dezvăluit ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion, o greșeală mult mai comună decât își dau seama cei mai mulți pasageri.  Pentru mulți pasageri, timpul petrecut în zbor reprezintă...
Ce nu trebuie să faci cu un laptop pe avion. Greșeala care îți poate strica dispozitivul
4
Planeta Pământ, împărțită în două. Într-o parte e verde și sănătoasă, în cealaltă e uscată, pe moarte. Planeta e ținută de o mână
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
Experții au estimat că încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală, o scădere care va avea loc în timpul vieții noastre. Distrugerea cauzată de schimbarea climei se va resimți și la nivelul...
Încălzirea globală ar putea distruge 40% din economia globală. Cum e posibil
5
Logoul Google Chrome, înainte să fie schimbat, pe ecranul unui telefon mobil, lângă o tastatură
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust împotriva Departamentului de Justiție din SUA, după ce gigantul tech a fost acuzat că are monopol în domeniul publicității în industria tech. O mare parte din profitul Google...
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
PARTENERI
×