Inteligența artificială va fi subiectul principal discutat la unul dintre cele mai importante summituri din prima jumătate a anului. La eveniment vor participa nume importante din domeniul tech, dar și oameni politici.
Summitul pentru Inteligență Artificială de la Paris. Ce se va discuta despre tehnologia viitorului
Summitul pentru Inteligență Artificială de la Paris va avea loc săptămâna aceasta, cu numeroși lideri în domeniul AI, dar și oameni politici.
Guvernul și liderii tech vor discuta potențialul dar și riscurile pe care le are inteligența artificială, scrie Euronews.
Evenimentul va avea loc în Grand Palais, unde se vor întruni nume importante în domeniul tech, precum Sam Altman, CEO-ul controversat al OpenAI.
Summitul pentru Inteligență Artificială de la Paris
Demis Hassabis, CEO-ul Google DeepMind și laureat al Premiului Nobel, a subliniat necesitatea reglementării inteligenței artificiale la nivel mondial. Dar a avertizat că acest lucru este dificil de realizat în contextul actual. Tehnologia evoluează foarte rapid și nu este pe deplin înțeleasă. Dar Summitul pentru Inteligență Artificială de la Paris își propune să discute aceste obstacole.
Declarațiile vin înaintea Summitului AI Action care a început luni la Grand Palais din Paris. Vor fi prezenți reprezentanți din aproape 100 de țări, inclusiv SUA și China. Aceștia vor discuta despre adoptarea în siguranță a inteligenței artificiale.
Summitul își propune să găsească un echilibru între reglementare și inovație. În condițiile în care companiile se plâng tot mai mult de birocrația excesivă, punctează Reuters.
Un subiect de discuție e și compania chineză DeepSeek. Aceasta a atras atenția luna trecută prin dezvoltarea unei tehnologii comparabile cu cea a giganților americani dar la costuri mai mici. Hassabis a temperat entuziasmul, spunând că nu este vorba de progrese științifice noi. Ci doar de o „inginerie extrem de bună”. Aceasta folosește tehnici deja cunoscute, multe dintre ele dezvoltate chiar la Google și DeepMind.
James Manyika, vicepreședinte senior al Google, a atras atenția că discuțiile globale despre inteligența artificială se concentrează prea mult pe riscuri și prea puțin pe oportunități. Cum ar fi potențialul de a ajuta țările în curs de dezvoltare în domenii precum educația, schimbările climatice și sănătatea.
Citește continuarea pe observatornews.ro