Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Cât de mult au scăzut Bitcoin, Ethereum și Terra Luna: „Mi-am pierdut toate economiile”

Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore și unele dintre cele mai mari valute digitale au avut scăderi considerabile, precum Bitcoin, Ethereum și Terra Luna.

Publicat: 12 mai 2022, 15:44
Reclamă

Numită „iarna cripto”, căderea a dus la pierderi de miliarde de dolari. A doua cea mai mare criptomonedă din lume, Ethereum, a pierdut 20% din valoare în doar 24 de ore. Printre cele mai afectate valute digitale se numără și Terra Luna. 

Reclamă

Mulți investitori amatori au cumpărat criptomonede și acțiuni în timpul pandemiei Covid, atunci când valoarea acestora a crescut, scrie Daily Mail

Acum, platforma Coinbase a avertizat utilizatorii că își pot pierde toți banii dacă firma va da faliment. Valoarea de piață a Coinbase a scăzut cu 27%. 

Piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore

Bitcoin a fost valuta digitală originală, pornită în anul 2009. Valoarea Bitcoin a scăzut cu 11.7% n doar 24 de ore. În acest moment, are valoarea de 27.000 de dolari. 

Pentru că inflația a crescut semnificativ în ultima perioadă, criptomonedele au fost vândute în favoarea altor investiții. Tranzacțiile din acest domeniu au scăzut semnificativ. 

Reclamă
Reclamă

Unii investitori amatori au scris mai multe mesaje pe rețelele de socializare, după ce piața de criptomonede a căzut în doar 24 de ore. Unii dintre ei se tem că își pot pierde toate economiile sau chiar și locuințele. 

Administratorii unui grup online de investiții a publicat chiar link-uri către servicii de apel pentru prevenţie a suicidului. 

„Vânzarea criptomonedelor a fost cauzată de situația descurajantă a inflației în creștere și rata de dobândă, care au creat un efect semnificativ în sectorul tech, după care a afectat și sectorul de criptomonede, ceea ce confirmă că Bitcoin și celelalte au un scop mic împotriva inflației,” a declarat Victoria Scholar, din cadrul Interactive Investors. 

Care au fost cele mai profitable criptomonede din 2021 – află câți bani au câștigat investitorii.

Piața de criptomonede a căzut semnificativ în doar 24 de ore. Printre criptomonedele care au fost cel mai afectate se numără Terra. Aceasta a pierdut 98% din valoare într-o singură zi. 

„Incidentul Terra a cauzat o panică la nivelul industriei, pentru că Terra e a 3-a cea mai mare monedă stabilă din lume,” a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist din cadrul Swissquote Bank. 

Valoarea Terra Luna a scăzut cu 98% în 24 de ore

Prețul Terra a scăzut cu 98% în doar 24 de ore, ceea ce a distrus averilor unora dintre investitori, potrivit The Independent

Cele mai multe pierderi au fost înregistrate peste noapte. Ca urmare, valoarea Terra a scăzut de la 40 de miliarde de dolari la 500 de milioane. 

Recent, cel mai mare jaf de criptomonede din istorie ar fi fost realizat de hackeri din Coreea de Nord. Află ce sumă fantastică au furat.

Terra se numără printre cele mai valoroase criptomonede din lume, dar a fost grav afectată de piața de criptomonede, care a căzut semnificativ. În acest moment, o criptomonedă Terra are o valoare de 1 dolar, în comparație cu 120 de dolari luna trecută. 

Mulți investitori au fost grav afectați de schimbare.

„Mi-am pierdut toate economiile,” a scris un membru al conversației r/TerraLuna, de pe Reddit. „Am cumpărat Luna la 85 de dolari, acum nu știu ce să fac.” 

Un alt investitor a pierdut 15.000 de dolari după ce nu și-a vândut criptomonedele luna trecută, când prețul ajunsese la 100 de dolari.

„Trebuia să vând când era 100 de dolari, atunci aș fi avut 25.000 de dolari,” a scris un alt utilizator. „Dar m-am calicit să fac mai mulți bani ca să-mi permit măcar un avans pentru o casă pentru familia mea. Presupun că nu tu casă, nu tu economii în acest caz.” 

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot să plătesc banca,” a scris un alt utilizator, ce se teme că va rămâne fără adăpost. „O să-mi pierd casa în curând. O să ajung să trăiesc pe stradă.”

Reclamă
Te-ar mai putea interesa și
Colaj cu Elon Musk și Donald Trump. Recent, Elon Musk a declarat că i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Elon Musk i-ar permite lui Donald Trump să revină pe Twitter: „Cred că a fost o greșeală”
Telefon ținut în mână cu WhatsApp pe ecran, ținut de o femeie îmbrăcată în portocaliu. WhatsApp introduce noi opțiuni pentru protejarea datelor personale
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
WhatsApp introduce o opțiune mult așteptată. Ce poți face acum pe platformă
Utilizatoare care ține un telefon în mână, cu Tinder pe ecran. Pe fundal e o masă albă, cu o ceașcă de cafea și gogoși roz. Tinder va permite utilizatorilor să încerce și Blind Date. Recent, o tânără a pierdut accesul pe viață la Tinder
O tânără a pierdut accesul pe viață pe aplicația Tinder. Greșeala care i-a închis permanent contul
O tânără a pierdut accesul pe viață pe aplicația Tinder. Greșeala care i-a închis permanent contul
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
Eclipsa de Lună din mai 2022, numită și Luna Sângerie, va putea fi vizibilă și în România pentru un timp redus.  Prima eclipsă lunară a anului 2022 va avea loc în noaptea 15-16 mai,...
Eclipsa de Lună din mai 2022. Când poate fi văzută Luna Sângerie
2
Un asteroid imens ce se va apropia de Pământ, pe fundal negru
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
Un asteroid imens se va apropia de Pământ joi, 28 aprilie, potrivit unui avertisment NASA, care a urmărit roca spațială „potențial periculoasă”. Un asteroid imens, „potențial periculos”, va intra în orbita Pământului joi, 28...
Un asteroid imens se va apropia de Pământ. Avertismentul NASA
3
Forme de relief Marte, în culori roșii și de portocaliu, similare cu acele urme de gheare descoperite pe Marte
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
„Urme de gheare” descoperite pe Marte au uimit experții, care au surprins fenomenul deosebit pe Planeta Roșie. Marte e una dintre planetele care sunt luate în considerare pentru colonizarea umană pe viitor. În ultimii...
„Urme de gheare” descoperite pe Marte. Ce sunt semnele de pe Planeta Roșie, de fapt
4
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îmbrăcat în hanoracul care a fost vândut la licitație
Fun
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație pentru o strângere de fonduri pentru Ucraina, ce a avut loc recent în Londra. Piesa vestimentară a fost vândută pentru o sumă fantastică, în cadrul...
Hanoracul lui Volodimir Zelenski a fost scos la licitație. Suma fantastică obținută la strângerea de fonduri
5
Utilizator care curăță un telefon mobil negru, cu o bucată albă. Puțini știu cât de murdar e telefonul tău
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
Te-ai întrebat cât de murdar e telefonul tău, de fapt? Experții trag un semnal de alarmă privind microorganismele care se pot găsi pe suprafața sa. Telefoanele mobile au devenit o parte importantă a activității...
Cât de murdar e telefonul tău, de fapt. Experții recomandă să îl cureți la fel de des pe cât te speli pe mâini
PARTENERI
×