Huawei lansează primul telefon cu pliere triplă. Ce preț fantastic are Mate XT

Huawei lansează Mate XT, primul telefon cu pliere triplă, la doar câteva ore după ce rivalul Apple a dezvăluit noua serie iPhone 16. 

Publicat: 12 septembrie 2024, 11:40 / Actualizat: 12 septembrie 2024, 12:40
Reclamă

La doar câteva ore după ce a avut loc evenimentul Glowtime, organizat de Apple pentru a dezvălui noua serie iPhone 16, Huawei a organizat propria lansare pentru Mate XT. Evenimentul a avut loc la Beijing, China.

Mate XT a fost prezentat drept primul smartphone cu pliere triplă din lume, scrie Gizmodo

Mate XT se poate plia în diferite moduri, dar poate să fie și închis într-o formă obișnuită de smartphone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Huawei lansează primul telefon cu pliere triplă

În prezentare, Huawei s-a axat pe aspectul neobișnuit al noului telefon, ce nu seamănă cu majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piață în acest moment.

„Azi, vă aducem un produs la care s-au gândit mulți, dar nu l-au putut crea,” a declarat CEO-ul Huawei, Richard Yu. „Vom rescrie istoria industriei din nou și vom transforma SF-ul în realitate.” 

Reclamă
Reclamă

Mulți au observat că Huawei a decis să aibă evenimentul de lansare la scurt timp după cel al Apple. Cele 2 companii sunt competitori direcți. Seria iPhone 16 va fi disponibilă începând cu 20 septembrie – la fel precum Mate XT. Dar Huawei a decis să deschidă fereastra de pre-comenzi cu 2 zile înaintea Apple. 

Pe Weibo, rețea de socializare din China, utilizatorii au comparat smartphone-urile între ele și au scos în evidență sincronizarea lansărilor. Un video care a fost pe locul 2 în topul Weibo timp de 13 ore, cu 91 de milioane de vizualizări, arată angajații magazinului Apple din China mergând la lansarea Huawei. 

Consumatorii chinezi au o predilecție pentru Mate XT în acest caz. Motivul e simplu. Apple Intelligence, sistemul AI introdus de Apple în iPhone 16, nu e disponibil în China momentan. Apple încă nu a anunțat un partener AI în China pentru seria iPhone 16. Și Apple Intelligence va fi disponibil în limbile din China abia anul viitor.

Așa că Huawei a profitat de această ocazie pentru a introduce primul telefon cu pliere triplă, Mate XT. Pe piața din China, lansarea  iPhone 16 nu a primit aceeași reacție ca în alte piețe. O parte semnificativă din prezentarea Apple s-a axat pe Apple Intelligence. Dar cum acest sistem încă nu e disponibil din China, fanii locali nu au fost la fel de entuziasmați. 

Ce preț are Huawei Mate XT

Huawei a introdus numeroase funcții AI pe Mate XT. Printre acestea se numără AI Senior Editor, AI Information Consultant, AI Translation Expert și AI Photo Editor.

Telefonul are un preț de pornire de 2.800 de dolari, pentru varianta cu 256 GB spațiu de stocare. Modelul cu 512 GB spațiu de stocare costă 3.090 de dolari. Pentru varianta de 1 TB, utilizatorii plătesc 3.371 de dolari. Toate cele 3 modele au 16 GB RAM. 

Huawei Mate XT, primul telefon cu pliere triplă, are un ecran de 6.4 inchi atunci când e pliat. Când telefonul e deschis, ecranul atinge dimensiunea de 10.2 inchi. Dispozitivul are o baterie de 5.600 mAh, necesară pentru un telefon cu un display atât de mare.

Pe spatele dispozitivului, sistemul de camere include un senzor principal de 50 MP. La acesta se adaugă un senzor de 12 MP ultrawide și unul de 12 MP cu periscop. Camera selfie e de 8 MP.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI USEIT.RO
1
Eclipsă de Lună, de culoare sângerie, pe fundal negru, similară cu cea din mai 2022
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Fenomenul astronomic care va schimba cerul va avea loc pe 17 septembrie și va include 2 evenimente inedite.  O eclipsă lunară parțială va coincide cu o Super-Lună plină, într-o coincidență astronomică vizibilă într-o mare...
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
2
Mașină de deszăpezire care deszăpezește strada iarna, pe o stradă care va arată similr dacă vremea din Europa în iarna 2023 va fi afectată de El Nino
Ce e La Nina. Experții au avertizat că o să afecteze semnificativ planeta în 2024
Experții au explicat ce e La Nina și au tras un semnal de alarmă legat de ultimele luni din acest an și cum ar putea afecta fenomenul clima.  Cercetători din cadrul Climate Prediction Center,...
Ce e La Nina. Experții au avertizat că o să afecteze semnificativ planeta în 2024
3
Interiorul Pământului, care se răcește mai repede decât au estimat experții, la vedere, cu planeta tăiată în 2, pe fundal cu spațiu
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
Experții au dezvăluit de ce a vibrat Pământul timp de 9 zile, un fenomen rar care a atras atenția comunității științifice la nivel mondial.  Potrivit experților, o alunecare de teren masivă din Groenlanda a...
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
4
Elon Musk, Met Gala 2022, îmbrăcat în costum. Recent, avertismentul lui Elon Musk despre economie a fost publicat pe Twitter
Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial. De ce crede că ne apropiem de un alt conflict global
Miliardarul Elon Musk se teme că va veni Al Treilea Război Mondial, cauzat de conflictele armate care au apărut în ultima perioadă. Miliardarul susține că numeroasele conflicte militare recente, din Orientul Mijlociu și Ucraina,...
Elon Musk se teme de Al Treilea Război Mondial. De ce crede că ne apropiem de un alt conflict global
5
Iphone fotografiat în mâna unei persoane
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
La scurt timp de la lansarea noii serii, Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16, o diferență considerabilă față de seria precedentă.  Apple a crescut prețul pentru serviciile de reparații la nivelul bateriei...
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
PARTENERI
×