O nouă lege europeană cere companiilor care adună datele utilizatorilor din cadrul Uniunii să le păstreze și proceseze pe servere locale. Datele Facebook și Instagram, însă, sunt procesate pe servere din Statele Unite ale Americii și Europa.
Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa chiar din 2022. Ce a dezvăluit compania Meta
Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa, chiar din 2022, cu introducerea unei noi legi la nivelul Uniunii Europene. Compania Meta susține că legea ar putea afecta mai multe companii.
Acestea ar fi necesare pentru anunțurile publicitare create pe aceste platforme, potrivit GSM Arena.
Într-un raport prezentat în cadrul Securities and Exchange Commission, Meta sugerează că dacă firma nu se va putea conforma noilor reguli din cadrul Uniunii Europene, va decide să oprească serviciile Facebook și Instagram în aceste teritorii.
Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa chiar din 2022
Nick Clegg, vicepreședintele Meta din cadrul Global Affairs, susține că această decizie ar putea afecta numeroase afaceri din Uniunea Europeană. Acestea s-ar baza pe serviciile și publicitatea oferite de companie.
Valoarea de piață a companiei a scăzut cu 200 de miliarde de dolari după ce au fost anunțate cifrele din ultimul trimestru. Aplicația principală Facebook a pierdut aproape 1 milion de utilizatori zilnici, în Statele Unite ale Americii. Aceasta e piața unde Facebook realizează cel mai mare profit, din publicitate.
Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa, în urma introducerii legii.
„Împărtășirea datelor între țări și regiuni este esențială pentru furnizarea de servicii și publicitate direcționată”, a subliniat Meta. Compania a folosit anterior cadrul transatlantic de transfer de date numit Privacy Shield. Acesta a reprezentat baza legală pentru a efectua aceste transferuri de date. Meta va introduce avataruri 3D pentru Instagram Stories.
Acum, Meta susține că Facebook și Instagram pot fi închise în Europa chiar din 2022.
Acest tratat a fost anulat de Curtea Europeană de Justiție în iulie 2020, din cauza încălcării protecției datelor. De atunci, UE și SUA au subliniat că lucrează la o versiune nouă sau actualizată a tratatului.
Citește continuarea pe observatornews.ro