Se pare că Twitter are probleme în a convinge angajații să rămână în companie de când Elon Musk a preluat conducerea. După ce Musk a concediat aproximativ jumătate din personal, acum mai mulți angajați optează să părăsească firma.
Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să semneze un „jurământ de loialitate” pentru companie. Ce ar fi fost nevoiți să facă
Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să semneze un „jurământ de loialitate”, prin care le cerea să fie de acord cu „ore suplimentare, la intensitate mai mare”.
Criza din cadrul Twitter a atins un nou nivel după ce angajaților le-a fost cerut să semneze un „jurământ de loialitate”, potrivit The Guardian.
Prin acesta, Musk le cerea să fie de acord să muncească mai multe ore, la intensitate mai mare.
Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să semneze un „jurământ de loialitate” către compania
Numeroși angajați nu au fost de acord să semneze acest document. Ca urmare, și-au dat demisia. Ca răspuns, Twitter și-a închis temporar sediile. Alte platforme, precum Mastodon, au înregistrat un număr record de utilizatori, pentru că internauții caută o alternativă la celebrul Twitter.
Dincolo de faptul că Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să fie de acord să lucreze ore suplimentare, miliardarul a introdus numeroase schimbări în cadrul companiei. Printre acestea se numără și introducerea unui abonament lunar pentru bifa albastră.
La doar câteva zile după ce a preluat conducerea Twitter, Musk a dat afară aproximativ jumătatea din personal. La scurt timp, unii dintre foștii angajați au fost chemați înapoi, după ce conducerea și-a dat seama că are nevoie de ei.
Potrivit estimărilor, sute de angajați și-au dat demisia și acum, după ce Musk le-a cerut să lucreze în plus. Printre aceștia se numără ingineri, ce soluționau probleme pe platformă și preveneau întreruperea serviciilor. Mulți utilizatori au ridicat semne de întrebare privind stabilitatea platformei, în acest context.
Potrivit The Guardian, numărul demisiilor a fost mai mare decât cel anticipat. Printre semne se numără și faptul că Musk se pare că a renunțat la regula prin care toți angajații erau forțați să lucreze de la birou. Miliardarul introdusese regula în urmă cu doar o săptămână.
Acum, Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să fie de acord și să lucreze ore în plus. Twitter a anunțat prin email că va închide „birourile noastre”. În plus, a dezactivat și accesul prin cartele. Pe Internet, utilizatorii au început să estimeze când se va închide platforma Twitter.
Elon Musk plănuiește să reducă timpul petrecut la sediul Twitter, pe viitor
În cadrul unui proces recent, Elon Musk a recunoscut în fața judecătorilor că are de gând să nu mai fie atât de implicat cu Twitter pe viitor.
„E necesară o explozie inițială de activitate după achiziționare, pentru a reorganiza compania,” a declarat Musk. „Dar după mă aștept să reduc timpul petrecut în cadrul Twitter.”
Elon Musk le-a cerut angajaților Twitter să lucreze ore în plus. Miliardarul susține că a petrecut mult timp în sediul companiei din San Francisco. Cel mai bogat om din lume a declarat că a venit la audieri fix de la sediu.
Declarațiile au fost făcute în cadrul unui proces intentat împotriva lui Musk și Tesla în 2018. În acel an, CEO-ul Tesla a primit un pachet de compensație în valoare de peste 50 de miliarde de dolari. E cel mai mare astfel de pachet primit de un CEO în istoria SUA.
Richard J. Tornetta, un acționar Twitter, a intentat un proces din cauza acestei decizii. Pachetul l-a făcut pe Musk cel mai bogat om din lume.
Elon Musk a trimis un email despre Twitter 2.0
În ciuda problemelor din cadrul Twitter, Musk continuă să scrie mesaje pe rețea în care pare să facă haz de necaz de situație și de îngrijorările utilizatorilor că platforma ar putea să dispară.
Câteva zeci de angajați Twitter și-au anunțat plecare pe platformă, după ce Elon Musk le-a cerut angajaților să semneze acel „jurământ de loialitate”.
Miliardarul le-ar fi trimis un email angajaților din SUA. „De acum înainte, pentru a construi Twitter 2.0 și să avem succes într-o lume din ce în ce mai competitivă, trebuie să fim foarte hardcore,” scria în email.
Email-ul le cerea angajaților să apese pe „da” dacă voiau să rămână în companie și erau de acord cu noile condiții. Mesajul a fost trimis miercuri și instruia personalul că trebuie să răspundă până joi, la ora 17. Cei care nu răspundeau până atunci, erau considerați foști angajați și primeau și un pachet compensatoriu.